Esports 16/06/2016

La defensa txeca contra la persistència croata

El partit entre la República Txeca i Croàcia (divendres, 18 h, UEFA.com) es preveu un atac i gol constant dels croates

Joan Aureli Raich
2 min
Luka Modric és l'ànima de la selecció croata

BarcelonaEl duel entre l'equip txec i el dàlmata es jugarà divendres (18 h, UEFA.com) a l'estadi Geoffroy-Guichard de Saint-Étienne. Es tractarà del primer cop en tota la història que els dos equips s'enfronten i, a priori, el duel és favorable als croates. Croàcia va debutar amb victòria contra Turquia i va deixar una imatge francament bona. Per la seva banda la República Txeca va perdre per culpa d'un gol a les acaballes del partit del blaugrana Gerard Piqué. A més, el combinat de l'ex-Iugoslàvia arriba amb una ratxa de quatre victòries –tres de consecutives en els últims partits– en els últims cinc partits, mentre que els txecs n'han guanyat només dos –i han perdut els dos últims.

L'equip entrenat per Ante Čačić juga sota la batuta del madridista Luka Modric. El jugador del Reial Madrid és el cervell de l'equip: administra el joc, té llibertat per xutar –el gol contra Turquia n'és un exemple– i fa la feina de transició entre la part defensiva –i veterana– de l'equip i l'ofensiva. En aquest costat de l'onze destaca l'exjugador de l'Atlètic de Madrid Mario Mandzukic i el blaugrana Ivan Rakitic, que es mou amb llibertat per darrere de l'atacant a la recerca de refusos o de les segones opcions que aquest genera. El contrapunt dels croats és veure com reaccionen a la plaga de notícies negatives que, des que ha començat l'Eurocopa, els està afectant. Des de l'inici de la concentració ja han mort tres familiars directes de jugadors i un d'un membre de l'equip tècnic.

Per part de la selecció de República Txeca, que contra Espanya va tenir en el veterà porter de l'Arsenal Petr Cech el seu millor jugador, no s'espera un partit gaire diferent del primer. L'equip que entrena Pavel Vrba intentarà resguardar-se dels atacs dels dàlmates i aprofitar el seu esquema d'atac –similar al dels croates–. En punta hi ha Tomas Necid, un jugador molt potent i alt que pot aprofitar pilotes aèries o baixar-les per donar segones opcions a jugadors més ràpids i talentosos com el veterà Tomas Rosicky o l'extrem d'origen etíop Theodor Gebre Selassie.

L'altre partit d'aquest grup enfrontarà Espanya contra Turquia tres hores més tard (21 h, Telecinco).

stats