Bàsquet - Eurolliga

El Barça serra les dents contra l'Olympiacos

L'equip blaugrana millora el rendiment i empata l'eliminatòria de quarts de final

2 min
Ricky Rubio i Isaiah Cannan
  • Barça: Rubio, Laprovittola (5), Kalinic (5), Parker (24), Vesely (10) -cinc inicial-; Da Silva, Satoransky (7), Hernangómez (11), Abrines (9) i Jokubaitis (6).
  • Olympiacos: Walkup (7), Canaan (2), Peters (20), Sikma (5), Fall (3) -cinc inicial-; Williams-Goss (10), Wright (6), Larentzakis, Petrusev (6), Milutinov i McKissic (10).
  • Resultats parcials:: 27-14 / 16-23 / 17-20 / 17-12.
  • Àrbitres: Radovic, Paternico i Nikolic.
  • Eliminats: Cap.
  • Pavelló: Palau Blaugrana, 7.692 espectadores.

El Barça va reaccionar bé a la derrota de dimecres, va superar l'Olympiacos (77-69) i es va endur la victòria en el segon partit dels quarts de final de l'Eurolliga (1-1). L'equip blaugrana va sobreviure a una mala nit de Nico Laprovittola. L'actuació de Jabari Parker, que mai va perdre la fe i va sumar 24 punts i 5 rebots, va ser decisiva.

"Hem tirat endavant un partit complicat contra un rival molt dur", va analitzar Roger Grimau. L'entrenador, que va apostar per Ricky Rubio com a titular, va intentar portar la iniciativa tàctica alterant tant algunes de les seves rotacions com l'estil de joc d'un Barça que va aprofitar la inspiració de Laprovittola i Parker per construir una diferència inicial de 13 punts (27-14). Una millor gestió de les pèrdues de pilota va afavorir el rigor blaugrana. Sense encert en el tir de tres, l'Olympiacos va patir per no despenjar-se en el marcador (43-37).

Roger Grimau, entrenador del Barça

Georgios Bartzokas, que va tornar a tenir la baixa de Kostas Papanikolau, va repetir algunes de les trampes defensives que dimecres van provocar el col·lapse de l'atac del Barça. Els jugadors exteriors van intentar empènyer els generadors de joc de l'equip blaugrana contra els centímetres de Moustapha Fall.

L'Olympiacos va aprofitar el lideratge de Nigel Williams-Goss per capgirar el marcador durant un tercer quart en què els dubtes van tornar al joc del Barça (54-55). L'equip blaugrana va treure petroli de la quarta falta personal del base nord-americà, perquè la seva absència va afectar el rendiment del conjunt grec. Els catalans van arribar als últims tres minuts amb un avantatge decisiu de deu punts.

Canvi d'escenari

L'eliminatòria de quarts de final es trasllada al Pireu, on dimarts es disputarà el tercer partit. L'únic precedent d'aquesta temporada disputat a la pista de l'Olympiacos afavoreix el Barça, que el 13 d'octubre es va endur la victòria per 68-77.

stats