Esports 13/11/2021

Cristhian Stuani, el davanter capaç de partir el temps

L’uruguaià arriba als 150 partits amb un Girona que s’enfronta al Cartagena

Jordi Bofill
2 min
Cristhian Stuani, la nit del 'hat trick' contra l'Alcorcón

GIRONACent cincuanta vegades Cristhian Stuani. I les que facin falta, de fet. L’uruguaià està d’aniversari contra el Cartagena (16 hores, Movistar LaLiga). Inspirat de cara al gol com no ho havia estat aquesta temporada, viu un moment dolç. Ha estat clau en l’ascensió classificatòria d’un Girona que el cuida, ara que el seu estat físic no és el d’abans. L’olfacte, però, continua sent una garantia. En els tres darrers partits jugats, va fer l’empat contra el Saragossa, l’agònic gol contra el Fuenlabrada al minut 96 i el hat trick de cap que va permetre remuntar l’Alcorcón.

Fitxat l’estiu de l’ascens a Primera, Stuani arriba als 150 partits en la seva cinquena temporada al club. Va caure dempeus des del primer dia, gràcies a aquell magnífic doblet contra l’Atlètic de Madrid que va situar Montilivi al mapa futbolístic. Al llarg d’aquest camí ha marcat 89 gols, distribuïts de la següent manera: 40 a Primera, 46 a Segona, 2 als play-off d’ascens i 1 a la Copa del Rei. Comptant l’aconseguit a la Supercopa de Catalunya, que va acabar a les vitrines del club gironí, la xifra puja a 90. És el màxim golejador blanc-i-vermell a Primera, a Segona i en categories professionals. Però amb això no es conformarà, perquè és el quart golejador de la història en les llistes totals, i va camí del podi. Renovat fins al 2026, és qüestió de temps que el seu nom figuri, en majúscules i en lletres d’or, al capdavant de tot. Ningú no ho mereix més que ell.

El 7 del Girona ha vist com els seus problemes musculars l’han relegat els darrers temps a la banqueta, un fet impensable en qualsevol altra condició. Però això no li ha impedit aprofitar cada segon i, a la vegada, ajudar un equip que s’està revifant d’un inici força delicat. Afligit psicològicament per aquella vermella que va veure contra l’Elx, el dia que tothom pensava que el segon ascens seria una realitat, la no continuïtat l’any passat el va dur a completar unes xifres terrenals, fent només 10 gols. Aquest curs, tot i estar lluny de la plenitud, la millora és evident perquè ja en porta 7. El seu primer any en va marcar 21; el segon 20; i el tercer 31, sent el pitxitxi de Segona.  

Samu Saiz també està disponible

A la recuperació de Stuani, absent en la derrota a Tenerife per sanció, Míchel afegeix la presència de Samu Saiz, superats els dos partits de càstig per la seva expulsió a Fuenlabrada, per rebre el Cartagena. Malgrat el que pugui semblar, l’ensopegada a les illes no només no ha fet mal, sinó que ha enfortit el vestidor, que va donar una gran imatge tenint en compte les circumstàncies amb les quals va viatjar, amb nou baixes. El tècnic madrileny confia que el rendiment continuï anant a més i Montilivi pugui assaborir una nova victòria del seu equip que l’apropi a la zona alta.

Més a prop ho tindrà amb Stuani, el davanter que ha aconseguit partir el temps del Girona, perquè per sempre tot se situarà abans o després de la seva arribada. Cap de les dues parts no ho sabia, però estaven fets l’un per altre. Gaudim-ho mentre duri.

stats