Esports 29/05/2021

Una cerveseta i quatre olives esperant el rival del Girona al 'play-off'

El conjunt de Francisco descobrirà a qui s’enfrontarà a semifinals després del partit a Cartagena

Jordi Bofill
2 min
Els jugadors del Girona, en un entrenament de la setmana

GIRONAAmb una tranquil·litat inusual, el Girona visita el Cartagena (21 hores, Movistar LaLiga) en l'última jornada de la Segona Divisió després d’haver fet els deures classificant-se per al play-off d’ascens a Primera. L’únic al·licient que tindran els gironins és el d’aconseguir la vuitena victòria consecutiva, un fet que si no s’aconsegueix, tampoc tindrà gaire importància. Ben pensat, ni provoca mal de cap descobrir a qui s’enfrontarà la setmana que ve a la semifinal: el Leganés, l’Almeria, el Rayo Vallecano o l’Sporting són els candidats. És tan gran l’alegria per haver accedit a les eliminatòries que la resta és secundari.

Francisco, però, prohibeix que l’equip s’adormi. “No permetrem que hi hagi relaxació. Hem treballat de meravella i ni volem ni ens podem permetre abaixar el ritme. L’objectiu és intentar sumar els tres punts i acabar la Lliga amb victòria”. El Girona, cinquè a la classificació, té les baixes segures dels lesionats Cristhian Stuani i Antonio Luna, i haurà d’anar amb compte perquè té cinc futbolistes apercebuts de sanció: Couto, Terrats, Sylla, Bustos i Pablo Moreno. Si un d’ells veu targeta, es perdrà el primer partit de les semifinals. El tècnic andalús preveu alguna rotació, però s’haurà d’arriscar: “Si no en fem jugar cap, no podrem treure l’alineació. Esperem que no hi hagi targetes”.

La presència de Yoel Bárcenas i Cristhian Stuani al play-off encara està en suspens, perquè tant Panamà com l’Uruguai han de jugar partits de classificació per al Mundial 2022 i els uruguaians, a més, disputen la Copa Amèrica. Bárcenas podria perdre’s les semifinals de la setmana vinent però estar disponible per a una hipotètica final. A Stuani, que finalment no ha entrat a la llista per als classificatoris i veurem si arriba a temps per jugar amb el Girona, podria passar-li l’efecte contrari i no ser-hi el dia definitiu. “Haurien de pensar una mica més en els clubs, quan fan el calendari”, es queixa, i amb motius, Francisco.

Un màxim de 20 milions d’ampliació de capital

Corren bons temps a l’entitat catalana, que ha confirmat les dues ampliacions de capital previstes per poder contrarestar les pèrdues i l’excés de límit salarial. En total, s’injectarà un màxim de vint milions d’euros. Els primers quatre serveixen per compensar els crèdits demanats. La segona quantitat, que en cap cas superarà els setze milions, permet agafar oxigen i assegurar la viabilitat competitiva del curs 21/22 si es continua a Segona. Perquè si el Girona puja a Primera, no cal fer números per saber que serà un èxit. 

stats