COPA DEL REI
Esports 10/02/2017

Obres al Santiago Bernabéu i els Guns N' Roses a Bilbao: el nou serial amb la final de Copa

El Vicente Calderón apareix com a possible escenari amb més opcions ara mateix

T.p.
3 min
El Vicente Calderón

BarcelonaCom cada temporada, ja es coneixen els protagonistes de la final de Copa del 27 de maig però no l’escenari. El Vicente Calderón sembla destinat a ser la seu de la que seria la seva darrera final de Copa, ja que serà enderrocat durant la temporada 2017-18 i cap dels dos estadis proposats pels clubs finalistes poden acollir el partit.

Obres al Santiago Bernabéu

El Barça volia jugar al Santiago Bernabéu de Madrid en considerar que cal demanar l’estadi més gran i és una ciutat que facilita el desplaçament tant des de Barcelona com des de Vitòria, però el club blanc va confirmar que el dia de la final s’hi han programat obres. L’entitat blanca ja ho havia dit fa mesos, però Florentino Pérez ho va confirmar en la presentació d’un llibre del periodista Enrique Ortego. “Tenim obres aquelles dates, no hi ha cap altre tema per parlar”, va dir. El club blanc havia anunciat el novembre del 2016 la seva idea de començar les obres del projecte Nuevo Bernabéu aquest maig, just després del partit contra el Sevilla, però estava pendent de les converses amb l'Ajuntament. El Madrid va posar el 2012 l'excusa d'unes obres als serveis del seu estadi per no cedir-lo per a una final entre el Barça i l'Athletic Club. Si llavors les obres van ser improvisades per evitar una xiulada a l'himne a l'estadi blanc, en aquest cas les obres fa mesos que estan programades. De fet, el Bernabéu viurà obres els tres propers estius. Tres estius sense que el camp pugui ser escenari de la final de Copa.

El projecte de remodelació del Bernabéu
San Mamés, amb un concert

L’Alabès, per la seva part, volia jugar en un estadi gran i modern com San Mamés, però el club basc ha cedit el seu estadi per a un concert del grup Guns N' Roses, el 30 de maig, i segons els organitzadors del concert calen vuit dies per preparar l’estadi per a l’espectacle. Amb aquesta opció quedaria també descartat, malgrat que era la prioritat del club basc. La major part d'entrades per al concert ja s'han venut i els organitzadors ja han declarat a Europa Press que no es pot canviar la data. Tot i això, l'Alabès ha fet aquest divendres un comunicat en què fa explícita "de manera oficial" la seva decisió de sol·licitar que San Mamés aculli la final. I exposen diverses raons, com ara la facilitat de desplaçament per a la seva afició i l'impacte econòmic que suposaria per a Euskadi (i per a la societat San Mamés Berria) acollir un partit així. L'Athletic ha contestat amb un altre comunicat recordant que no serà possible.

El Camp Nou

El Barça no descarta demanar la final al Camp Nou, però el màxim accionista de l’Alabès, Josean Querejeta, diu que prefereix un estadi neutral. Inicialment, el president del club Alfonso Fernández de Trocóniz va afirmar que no es decartava jugar al Camp Nou, però aquest divendres el cllub ha deixat clar que finalment "s'ha decidit que la final es disputi en un camp neutral".

El Vicente Calderón, de comiat

El Vicente Calderón, doncs, podria ser la principal opció, ja que es troba a mig camí entre Barcelona i Vitòria i té el component emocional del comiat. Ara, molts aficionats del club han demanat que no se cedeixi el recinte, ja que l'Atlètic no jugarà la final. Alguns aficionats no volen que l'últim partit sigui una final on no juguen ells, ja que està programat que el darrer partit sigui un Atlètic-Athletic Club de Lliga ben significatiu, ja que els fundadors de l'Atlètic de Madrid eren bascos que es van inspirar en el club de Bilbao per fundar-lo.

Els clubs ja parlen amb la RFEF, malgrat que aquest ens no té cap persona encarregada de coordinar la tasca de decidir l'escenari de la final.

stats