Copa Amèrica
Esports 04/07/2021

Brasil-Perú i Argentina-Colòmbia a les semifinals de la Copa Amèrica

Exhibició de Messi en el triomf de l’’albiceleste’ contra l’Equador als quarts de final

X.H.N.
Lautaro Martínez celebrant el gol contra l’Equador.

BarcelonaA Leo Messi no l’afecta la incertesa contractual que va associada al seu nom des del dia 1 d’aquest mes. O, com a mínim, el fet de no haver trobat encara la solució ideal per renovar amb el Barça no es nota en les seves actuacions amb la selecció argentina a la Copa Amèrica. El combinat albiceleste ja és a les semifinals del torneig continental sud-americà després de derrotar sense gaires problemes l’Equador als quarts de final. En un partit disputat a porta tancada a Goiânia diumenge a la matinada, els de Lionel Scaloni es van imposar per 3 a 0 gràcies a una actuació colossal del seu capità i referent, que va marcar un gol i va repartir dues assistències.

El factor Messi va ser decisiu perquè el partit acabés amb aquest marcador tan ampli favorable als argentins, però també la bona actuació d’Emiliano Martínez, que sota els pals va evitar que els equatorians igualessin després del descans la diana que Rodrigo de Paul havia anotat, a passada del 10, al minut 40. Poc abans de l’1-0, Messi havia estavellat una pilota al pal. La mitja part no li va anar bé a la selecció argentina, que només va reaccionar a l’embranzida sense premi del combinat tricolor quan Scaloni va posar a jugar Di María i Guido Rodríguez a la segona part.

Lautaro Martínez, que al tram final va ser substituït per un testimonial Agüero, va ser l’encarregat de marcar el 2-0 de la tranquil·litat al minut 84. El davanter de l’Inter de Milà va finalitzar una jugada originada per una errada greu de Piero Hincapié, que va perdre una pilota fatídica a mans de Di María. Messi va recollir el regal i va habilitar Lautaro perquè sentenciés el matx amb un xut creuat impossible per a Galíndez.

El porter equatorià tampoc va poder frustrar la cirereta que el 10 argentí va col·locar, en forma de tir lliure directe, al temps afegit. Amb els rivals formant una barrera pobladíssima i tapant el pal llarg, Messi va decidir xutar amb l’efecte canviat a l’altra banda, on Galíndez no va poder aturar el 3 a 0 definitiu. L’exjugador blaugrana -l’apel·latiu d’ex caurà quan signi el nou contracte- va ser guardonat amb l’MVP del partit. Ja és la quarta vegada que l’organització de la Copa Amèrica el distingeix amb el guardó. També suma quatre gols i quatre assistències en el campionat. Té 34 anys, però continua en plena forma.

Ospina, l’heroi contra l’Uruguai

Per guanyar per fi el seu primer gran torneig amb l’Argentina, Messi haurà de derrotar Colòmbia a les semifinals, que es disputaran dimecres a la matinada a Brasília. Els cafeteros van superar l’Uruguai de Luis Suárez a la tanda de penals després d’empatar sense gols durant els 90 minuts reglamentaris i els 30 de pròrroga. Als llançaments des dels onze metres va emergir la figura del porter colombià, David Ospina, que va aturar els intents de Giménez i Viña. El porter uruguaià, Fernando Muslera, no va aturar cap pena màxima i va haver d’aguantar que l’exculer Yerry Mina celebrés que el seu penal acabés al fons de la xarxa amb un ball.

A l’altra banda del quadre, la selecció brasilera i la peruana lluitaran aquesta matinada (1 h, TV3) per la primera plaça a la final que acollirà diumenge l’estadi de Maracanã. La canarinha, que no podrà comptar amb el sancionat Gabriel Jesús, és la gran favorita davant el combinat bicolor, que va accedir a les semifinals després d’eliminar el Paraguai a la tanda de penals. Els brasilers juguen a casa -sense públic-, defensen el títol i busquen el desè torneig continental. Si els pronòstics no fallen es trobaran a la final amb l’Argentina, que fa 28 anys que no aixeca la Copa Amèrica i vol aprofitar d’una vegada per totes la presència de Messi per trencar la malastrugança.