Esports 04/09/2018

439 socis sancionats denunciaran el Barça pel cas de la falsificació d'entrades

Reclamen una mesura cautelar, a més de declarar nul el procés sancionador, i una compensació econòmica

Ara
2 min
Aficionats del Barça al Camp Nou

BarcelonaUn total de 439 socis del Barça d'entre els 2.821 sancionats pel club pel cas de la falsificació d'entrades en el clàssic del curs passat han presentat una demanda col·lectiva a través del bufet d'advocats Miralbell Guerin. Els afectats tenen 40 dies naturals des de la notificació de la sanció imposada pel club després d'una investigació contra el frau i la revenda, per la qual cosa encara es podrien afegir alguns socis més en els pròxims dies.

Els socis demandants exigeixen una mesura cautelar que els permeti tornar a accedir al Camp Nou mentre dura el procés judicial, a més de declarar nul el procés, una xifra econòmica que compensi els partits als quals el Barça els ha prohibit assistir (el de la Reial Societat de la temporada passada i els disputats aquest curs), així com una compensació pels danys causats en la imatge pròpia.

Les sancions que va aplicar el club són de quatre tipus: 6 mesos de suspensió per als socis que han col·laborat a l'hora de donar informació, 10 mesos per als que han rescabalat el perjudici causat (el que el club ha deixat d'ingressar pel seient lliure), 14 mesos per als que han reconegut la infracció però no han col·laborat i no han rescabalat, 18 mesos per als que no han presentat al·legacions, i expulsió permanent i definitiva per als socis que hagin sigut reincidents. En total, 33 socis han sigut expulsats i 1.673 sancionats en 18 mesos, 481 en 14 mesos, 511 en 10 mesos i 124 en 6 mesos.

El club sortejarà els 2.821 abonaments interceptats

El portaveu del Barça Josep Vives va explicar dimecres, després de la junta directiva, que els 2.821 abonaments interceptats en l'operació antifrau del darrer clàssic seràn regalats, com a invitació única, a socis no abonats mentre estiguin vigents les sancions als seus propietaris. S'oferiran "de manera immediata i gratuïta" a tots els socis no abonats majors de 14 anys que els demanin a través d'un formulari que hauran d'omplir abans de cada partit. En cas que la demanda superi la xifra d'invitacions, es realitzarà un sorteig entre els que ho sol·licitin.

stats