Bàsquet
Esports 31/08/2023

Alarma per la situació crítica del Barça CBS

La delicada situació econòmica es veu agreujada pel distanciament entre el CB Santfeliuenc i el FC Barcelona

3 min
Isaac Fernández, durant un entrenament

BarcelonaEl Barça CBS viu hores de màxima incertesa. La delicada situació econòmica del projecte s'ha vist agreujada pel creixent distanciament entre el CB Santfeliuenc i el FC Barcelona, que veu com el poder de decisió de Núria Martínez, directora esportiva de la seva confiança, s'ha anat esvaint.

La incertesa s'ha instal·lat al vestidor. L'equip blaugrana es va veure obligat a endarrerir una setmana l'inici de la pretemporada, que havia de començar el 21 d'agost, perquè algunes jugadores encara no havien signat el nou contracte. Hi ha jugadores que asseguren que el Barça CBS els està intentant renegociar alguns punts dels contractes. Ainhoa López, una de les jugadores de referència de la plantilla, va decidir marxar a l'Spar Girona. "Afició, no m'esperava haver d'escriure això a aquestes altures... Han estat mesos molt complicats i plens d'incertesa, però finalment m'acomiado del que ha estat el meu club durant les tres últimes temporades", va escriure a les xarxes socials.

Entrenament del Barça CBS

El Barça CBS, que aquest estiu ha incorporat Destiny Harden, Paula Ginzo, Lola Pendande Julia Drop i Karla Erjavec, es va desplaçar dilluns fins a Encamp, on ha començat la pretemporada. Anna Cruz, la badalonina que té un anell de campiona de la WNBA, es va negar a pujar a l'autobús fins que no s'aclarís la seva situació contractual. Aquest dimecres el tema s'ha desbloquejat i el club ha anunciat la seva renovació per una temporada. Deva Bermejo, una de les joves amb un futur més prometedor, va fitxar pel Joventut. El primer amistós, que serà contra el Cadí La Seu, està programat per dijous. El segon partit que s'havia de jugar contra l'Spar Girona ha quedat anul·lat.

El FC Barcelona assegura que compleix escrupolosament el conveni que va signar amb el CB Santfeliuenc i que encara serà vigent les pròximes dues temporades, tant pel que fa a l'assignació econòmica com a la resta de punts de l'acord; temes logístics, dedicació de treballadors, etc. A més, el club blaugrana descarta la possibilitat de renunciar a la seva plaça a la Lliga Femenina Endesa i assegura que l'equip començarà la competició amb normalitat. Tot i això, el Barça CBS està introduint noves clàusules de sortida en els contractes d'algunes jugadores. "Ningú sap què passarà a partir del gener", diuen a l'ARA fonts coneixedores de la situació econòmica.

Isaac Fernández, renovat

Una vegada solucionada la situació de Thibaut Petit, entrenador amb el qual el CB Santfeliuenc havia arribat a un acord sense el vistiplau del FC Barcelona, el Barça CBS va anunciar dilluns la renovació d'Isaac Fernández, el tècnic que fa anys que liderant el projecte des de la banqueta i que la campanya passada va aconseguir uns resultats històrics. La bona actuació va permetre que el conjunt es classifiqués per disputar l'Eurocup, però l'entitat hi va renunciar per no poder fer front als costos: uns 100.000 euros.

La primera jornada de la Lliga Femenina Endesa se celebrarà el cap de setmana del 23 i 24 de setembre. La final a quatre de la Lliga Catalana, per la seva banda, està programada per al 30 de setembre i l'1 d'octubre a la Seu d'Urgell. El rival del Barça CBS a les semifinals serà l'Spar Girona. "Conec els resultats que va obtenir el Barça CBS la temporada passada. Hem de construir al voltant de les coses bones ja aconseguides. No puc esperar a arribar a Barcelona, fer contents els nostres seguidors i sumar tantes victòries com puguem", explica Destiny Harden, un dels fitxatges d'aquesta temporada.

stats