Bàsquet - Lliga Femenina Endesa

El Barça CBS ven la plaça del bàsquet femení i l'equip haurà de jugar a la Segona Divisió

L'equip blaugrana intercanvia la seva plaça amb l'Spar Gran Canària

À.G.
2 min
Anna Cruz, durant el partit jugat al Palau Blaugrana

BarcelonaTal com ha avançat RAC1, el Barça CBS ha arribat a un acord amb l'Spar Gran Canària per intercanviar la plaça del seu equip femení de bàsquet. Tot i que havia assolit la permanència a la màxima categoria, el conjunt català competirà a la Lliga Femenina Challenge, mentre que el canari ho farà a la Lliga Femenina Endesa.

El Barça ni confirma ni desmenteix la informació. "Oficialment no hi ha res oficial a dia i hora d’avui", diuen fonts de l'entitat culer. L'intercanvi inclou una compensació econòmica. El club blaugrana assegura que no només ha complert escrupolosament el conveni signat amb el CB Santfeliuenc sinó que, a més, ha afegit pagaments que no estaven previstos perquè el conjunt pogués fer front als últims pagaments de la temporada. El Barça creu que no es complien les garanties necessàries per mantenir la seva aposta.

Esport3 explica que la manca de sintonia entre les dues parts, que ja van patir per consensuar el nom de l'entrenador, ha fet impossible la continuïtat del conveni. Segons el CB Santfeliuenc, titular de la plaça, el pressupost i les condicions del nou conveni amb el Barça feien impossible la continuïtat de l'equip a la màxima categoria del bàsquet estatal.

Les jugadores del Barça CBS després d'assegurar la permanència

Tot i la bona feina de Núria Martínez, directora esportiva; Isaac Fernández, entrenador, i les jugadores, que van salvar la categoria in extremis, l'equip ha patit molts problemes econòmics. El projecte, que ja va renunciar l'estiu passat a disputar competició europea, ha patit per assegurar unes bones condicions de treball. "No se’ns ha tractat professionalment. En el dia a dia hi havia uns mínims, les coses més bàsiques com ara condicions laborals, viatges, pagar al dia… que no es complien. Darrere de les jugadores i el cos tècnic hi havia un buit molt important”, va denunciar Anna Cruz en declaracions a Catalunya Ràdio.

Paula Ginzo va abandonar el club abans de disputar l'última temporada per reforçar el València Basket durant els play-off i Isaac Fernández va anunciar que no continuaria a la banqueta de l'equip blaugrana. La Lliga Femenina Endesa tindrà tres equips catalans la temporada que ve: l'Spar Girona, el Cadí La Seu i el Joventut Badalona, que va aconseguir l'ascens.

stats