RUGBI
Esports 21/09/2019

Els All Blacks debuten al Mundial de rugbi derrotant Sud-àfrica amb patiment (23-13)

Vital triomf francès contra l'Argentina en un gran partit (31-21)

T.p.
Els All Blacks debuten derrotant amb patiments a Sud-àfrica

BarcelonaEl Mundial de rugbi del Japó ha viscut una segona jornada espectacular, ja que han debutat tres de les quatre seleccions que han guanyat el torneig en el passat. Totes, excepte Anglaterra, que debuta demà contra Tonga.

El partit estrella era el del grup B entre els All Blacks, de Nova Zelanda, campions en tres ocasions, i Sud-àfrica, campiona el 1995 i el 2007. Nova Zelanda s'ha imposat per 23-13 amb un bon primer temps però amb un segon en què li ha tocat patir contra els 'springboks'. George Bride i Scott Barrett han demostrat el gran control ofensiu dels All Blacks amb dos assajos a la primera part (17-3), però Pieter-Steph du Toit ha aprofitat una llarga jugada ja a la segona part per obrir pel mig la defensa dels All Blacks i anotar (17-10). Sud-àfrica s'ha acostat al marcador amb un xut a pals (17-13), però Nova Zelanda ha defensat amb encert i ha sentenciat gràcies al peu de Beauden Barrett.

L'Argentina, derrotada pels francesos al Mundial de rugbi

França supera l'Argentina

També es vivia un duel a vida o mort al grup C. Aquest grup és dels més igualats del torneig, amb Anglaterra, França i l'Argentina lluitant per classificar-se per la segona ronda, ja que només ho fan els dos primers de cada grup. Amb els anglesos en principi en forma, el duel entre França i l'Argentina ja era una final per començar. I s'han imposat, patint, els francesos per 23-21. Al descans, França manava per 20-3 després d'un inici espectacular amb els assajos de Gael Fickou, Antoine Dupont i Romain Ntamack. A la segona part, els 'pumas' argentins han reaccionat amb les marques de Guido Petti Pagadizával i Julián Montoya, jugades en què la davantera argentina hi ha posat el cor, i dos xuts a pals de Benjamí Urdapilleta (20-21). A falta de pocs minuts per al final, però, un drop de Camille Lopez ha permès als francesos posar-se per davant de nou (23-21). En l'últim minut, Emiliano Boffelli hauria pogut donar el triomf a l'Argentina amb un xut a tres pals llunyà que no ha entrat per poc.

Austràlia pateix

Al grup D Austràlia ha patit per derrotar una selecció sempre competitiva com Fiji (39-21). Fiji, amb el seu tradicional joc a la mà ràpid, s'ha situat per davant gràcies a un assaig de Peceli Yato, tot i que Michael Hooper va empatar poc després. Però el bon joc amb el peu de Ben Volavolava ha situat el 7-12 a favor de Fiji. Seria Reece Hodge l'encarregat de recuperar el control per als 'wallabies' australians (14-12).

Fiji tornaria a colpejar amb un assaig de Waisea Nayacalevu, però Austràlia, amb més fons d'armari, ha acabat imposant el seu joc físic amb tres assajos, de Tolu Latu, Samu Kerevi i Marika Koroibete.