JOCS OLÍMPICS D'HIVERN
Esports 23/02/2018

Alina Zagitova, campiona olímpica de patinatge artístic amb només 15 anys

La patinadora aconsegueix la primera medalla d'or d'un esportista rus a Pyeongchang

Ara
1 min
Alina Zagitova, als Jocs Olímpics de Pyeongchang

BarcelonaLa patinadora russa Alina Zagitova, que liderava la classificació de patinatge artístic després del programa curt, ha mantingut el primer lloc després del programa lliure i aquest divendres s'ha proclamat campiona olímpica de patinatge artístic, amb només 15 anys, en els Jocs Olímpics de Pyeongchang. Es tracta de la primera medalla d'or que aconsegueix un esportista rus en aquests Jocs, després de la polèmica pels casos de dopatge.

Zagitova ha defensat a la perfecció la primera plaça sota els acords del 'Quixot', de Leon Minkus, del seu programa lliure, ja que la seva compatriota, Ievguenia Medvedeva (de 18 anys), la gran dominadora dels últims dos anys, arribava al gel amb la intenció de lluitar per pujar al capdamunt del podi. Les dues han aconseguit la mateixa puntuació al programa lliure d'aquest divendres (156.65) i, per tant, gràcies al punt i 31 centèsimes més que tenia del programa curt, Zagitova ha aconseguit l'or.

La jove russa ha sortit antepenúltima a la pista i ha clavat la combinació de triple 'flip', doble 'toe', doble 'loop', triple 'lutz' i triple 'loop'. Així, Zagitova ha millorat la puntuació tècnica de Medvedeva (ha aconseguit 81,62 punts, pels 79,18 de Medvedeva), però, en canvi, no ha pogut superar la seva compatriota en l'apartat artístic (75,03 davant dels 77,47 de Medvedeva, que ha executat el seu programa al ritme de la banda sonora d''Anna Karenina', de Dario Marinelli).

La canadenca Kaetlyn Osmond ha mantingut el tercer lloc que va aconseguir en el programa curt i s'ha penjat la medalla de bronze.

stats