Esports 06/07/2018

Alba Torrens congrega 3.500 aficionats al palau d'esports de Son Moix

La selecció femenina de bàsquet es va imposar al Japó (87-81) en el primer partit amistós disputat a Palma i aquest divendres es juga el segon a les 21 h

Juanmi Mas
3 min
Alba Torrens congrega 3.500 aficionats al Palau d'Esports de Son Moix

PalmaLa selecció espanyola prepara el pròxim Mundial de bàsquet, que es disputarà entre el 22 i el 30 de setembre a Tenerife. Per això, Palma ha acollit aquest dijous i divendres dos partits amistosos al palau municipal d'esports de Son Moix que serviran de preparació. En el primer partit Espanya va guanyar el combinat del Japó per 87 a 81.

Malauradament, cap equip illenc no juga a l'ACB des d'aquella etapa daurada del Bàsquet Menorca, i Mallorca encara no ha conegut cap equip d'elit dins la màxima categoria. Per sort en l'àmbit individual, les Balears sí que poden presumir de jugadors d'alt nivell, com ara Alba Torrens i Logaye Lo. Són les dues representants mallorquines d'un equip que està dissenyat per guanyar i que fan les delícies dels aficionats al millor bàsquet.

Alba Torrens, la gran protagonista de Son Moix

La marca 'Alba Torrens' és el principal motiu perquè 3.500 espectadors hagin omplit les graderies del palau d'esports de Son Moix per presenciar els dos compromisos de preparació per al mundial que es disputa enguany a Espanya. Aquest divendres a les 21.00 h es disputa el segon amistós.

La selecció espanyola i el Japó estan enquadrats en el grup C, al costat de Bèlgica i Puerto Rico. El president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, va lliurar a la jugadora Silvia Domínguez una camiseta commemorativa pels 150 partits amb la selecció. També varen presenciar el matx els internacionals espanyols Àlex Abrines, jugador de l'Oklahoma City Thunder de l'NBA, i Sergi García, del València Bàsquet de l'ACB.

Espanya va mostrar a Palma un bon nivell davant un rival exigent com el Japó, tenint en compte el seu curt període de preparació, i en diverses fases del partit va arrencar aplaudiments dels aficionats que van omplir les graderies de Son Moix. Amb el suport incessant del seu públic Alba Torrens va començar a destacar immediatament en la faceta anotadora. De fet, vuit dels dotze punts en la victòria parcial (12-10) d'Espanya en els primers minuts els va aconseguir la mallorquina, gran protagonista de la nit.

El quintet que dirigeix el tècnic Lucas Mondelo va controlar sense excessius problemes el partit davant el Japó, que serà un dels rivals en el grup C del Mundial de Tenerife al costat de Bèlgica i Puerto Rico.

Encara que era el primer matx de preparació per a la cita mundialista i que solament acumulen vuit dies de concentració a la capital balear, Espanya va estar a un bon nivell, tenint en compte les circumstàncies. El pes del partit el van portar les seves jugadores més destacades, com Marta Xargay, màxima anotadora de l'equip amb 23 punts, Alba Torrens, Laura Rodríguez i Laura Nicholls, que va capturar 18 rebots.

Japó ja fa dos mesos que ajusta les seves peces per a Tenerife i en diverses fases del duel va mostrar la rapidesa que el caracteritza i la facilitat que tenen les jugadores per anotar triples.

Aquestes virtuts els van permetre mantenir-se sempre a l'expectativa en el marcador, amb diferències mínimes, fins que van situar-se per davant (72-76) quan mancaven sis minuts i mig per al final del partit.

Mondelo va repartir els minuts perquè totes les seves jugadores tinguessin temps per demostrar que poden formar part de la llista definitiva.

Durant el partit el tècnic va posar en pràctica diverses estratègies amb l'objectiu d'avançar cap al nivell de joc que ell cerca per a la selecció.

I tot això, davant un rival, el Japó, que es va esforçar al màxim a la recerca del premi de la victòria, però que no va poder evitar la derrota davant un Espanya més encertat en els instants finals.

stats