Esports 06/07/2018

Alba Torrens es llueix contra Japó abans del Mundial de Tenerife

La jugadora de Binissalem i la palmesana Nogaye Lo triomfen a Son Moix

Juanmi Mas
3 min
Alba Torrens inicia una jugada d’atac davant la selecció del Japó. La mallorquina sempre va ser protagonista a Son Moix

PalmaLa selecció espanyola ha preparat el pròxim Mundial de bàsquet, que es disputarà entre el 22 i el 30 de setembre a Tenerife. Per això, Palma acollí dijous i divendres dos partits amistosos al palau municipal d’esports de Son Moix que serviran de preparació. En el primer partit Espanya va guanyar el combinat del Japó per 87 a 81 i en el segon disputat ahir vespre el resultat va ser 84-83 favorable a Espanya.

Malauradament, cap equip illenc no juga a l’ACB d’ençà de l’etapa daurada del Bàsquet Menorca, i Mallorca encara no ha conegut cap equip d’elit dins la màxima categoria. Per sort en l’àmbit individual, les Illes Balears sí que poden presumir de jugadors d’alt nivell, com ara Alba Torrens i Nogaye Lo. Són les dues representants mallorquines d’un equip que està dissenyat per guanyar i que fan les delícies dels aficionats al millor bàsquet. La marca Alba Torrens és el principal motiu perquè 3.500 espectadors hagin omplit les graderies del palau d’esports de Son Moix per presenciar els dos compromisos de preparació per al Mundial, que es disputa enguany a Espanya. Divendres a les 21 h es disputà el segon amistós i tant Alba Torrens com la palmesana Nogaye estigueren acompanyades de l’afició mallorquina a Son Moix.

La selecció espanyola i la del Japó estan enquadrades en el grup C, al costat de Bèlgica i Puerto Rico. Els partits han tingut la visita d’alguna de les cares conegudes per presenciar el matx, com els internacionals espanyols Àlex Abrines, jugador de l’Oklahoma City Thunder de l’NBA, i Sergi García, del València Bàsquet de l’ACB.

Espanya va mostrar en els dos partits perquè és una de les favorites i demostrà a Palma un bon nivell davant un rival exigent com és Japó, tenint en compte el seu curt període de preparació. En diversos moments dels partits varen arrencar aplaudiments dels aficionats que omplien les graderies de Son Moix. Amb el suport incessant del seu públic, Alba Torrens va començar a destacar immediatament en la faceta anotadora. De fet, en la victòria parcial del primer matx d’Espanya, varen destacar les cistelles d’Alba Torrens. El quintet que dirigeix el tècnic Lucas Mondelo sempre va controlar sense excessius problemes el partit davant el Japó, que serà un dels rivals al grup C del Mundial de Tenerife.

Encara que varen ser els dos primers partits de preparació per a la cita mundialista i que només acumulaven nou dies de concentració a la capital balear, Espanya té un bon nivell, tenint en compte les circumstàncies. El pes dels partits el varen suportar les seves jugadores més destacades, com Marta Xargay, màxima anotadora del primer partit amb 23 punts, Alba Torrens, Laura Rodríguez i Laura Nicholls, que va capturar 18 rebots. Japó ja fa dos mesos que ajusta les seves peces per a Tenerife i en alguns moments del duel va mostrar la rapidesa que el caracteritza i la facilitat que tenen les seves jugadores per anotar triples. Sobretot en el segon matx, en què varen estar més fresques que les jugadores espanyoles.

Aquestes virtuts els van permetre mantenir-se sempre a l’expectativa en el marcador, amb diferències mínimes, fins i tot en moments claus varen aconseguir situar-se per davant. Lucas Mondelo va posar en pràctica diverses estratègies amb l’objectiu d’avançar cap al nivell de joc que ell cerca per a la selecció. I tot això, davant un rival com Japó. L’entrenador ha cercat donar minuts a les jugadores que hauran de guanyar-se un lloc en el grup final per anar veient-les en acció, a més d’anar consolidant l’estil de joc i que la resta de l’equip vagi rodant. Sense oblidar que han estat dos partits molt bonics per a una de les figures de la selecció, com és Alba Torrens, i Nogaye que han pogut jugar per primera vegada amb Espanya a la seva terra, a Mallorca, i amb els familiars ben a prop per primera vegada. Després d’aquests dos partits el combinat reprèn a final d’agost la marxa amb una setmana d’entrenaments a València per disputar un torneig davant França, Bèlgica i Letònia (31 d’agost i 1 de setembre).

Sílvia Domínguez arriba a 150 partits amb la selecció

El president de la Federació Espanyola de Bàsquet, Jorge Garbajosa, va lliurar a Sílvia Domínguez una camiseta commemorativa del partit 150è que jugava la base catalanaamb la selecció. Domínguez és una de les veteranes de l’equip, que debutà amb la selecció al Mundial de Brasil de 2006. De llavors ençà, ha estat una de les jugadores fixes tots aquests anys amb l’equip. Els darrers temps ha aconseguit el doble or en els Europeus de 2013 i 2017 i les dues grans plates en el Mundial de 2014 i en els Jocs Olímpics de Rio, el 2016 que demostren la categoria de Domínguez.

stats