Bàsquet

Aíto García Reneses, un mestre per fer créixer el Bàsquet Girona

El tècnic de 75 anys tornarà a les banquetes per liderar el projecte de Marc Gasol

2 min
Aíto García Reneses, en una imatge d'arxiu

GironaMarc Gasol no volia un tècnic qualsevol per ocupar la banqueta del Bàsquet Girona a la Lliga Endesa i després de la negativa de Pedro Martínez ha mogut fitxa amb rapidesa. Aíto García Reneses serà l'encarregat de dirigir un projecte que vol progressar amb força. El tècnic de 75 anys, que portava un any sense ocupar una banqueta professional, serà el reclam perfecte per a jugadors joves amb projecció i assegura un estil de joc molt dinàmic. El madrileny, que ja lidera el Cotonifici, el Joventut de Badalona i el Barça, tornarà a seure a la banqueta d'un equip català.

El Bàsquet Girona ha confirmat aquest divendres l'acord d emanera oficial. L’organigrama tècnic es completarà en els pròxims dies. Aíto, que la temporada passada va matar el cuquet entrenant dos dies a la setmana alguns joves del planter del Joventut, veu amb bons ulls la possibilitat de reforçar el cos tècnic amb Diego Ocampo com a entrenador ajudant.

"Després d'un any sàbatic, vaig decidir acceptar l'oferta del Bàsquet Girona per continuar entrenant. En aquests moments estic pendent de formar el millor equip que es pugui per treballar amb la millor il·lusió per millorar els jugadors i aconseguir els millors resultats", ha explicat Aíto. "Estem molt contents que l’Aíto es sumi al projecte, amb ganes de començar a treballar per confeccionar la plantilla del 2022-23 des d’avui mateix", ha reconegut Marc Gasol.

Un dia després d'obrir-se el període de noves altes d'abonaments, el club gironí va anunciar que ha esgotat els seients destinats a abonaments a Fontajau per la temporada 2022-23. Un cop es van exhaurir les localitats del pavelló, el club va activar una llista d'espera. El Bàsquet Girona també va informar que disposarà d'entrades de partit que es posaran a la venda un cop es conegui el calendari de la Lliga Endesa.

El Bàsquet Girona disputarà el seu primer partit oficial amb motiu de la Lliga Catalana. L'equip gironí s'enfrontarà dimarts 20 de setembre al Barça en una semifinal que s'ha programat a Tarragona. L'altra plaça per a la final se la jugaran entre el Joventut de Badalona i el Baxi Manresa, vigent campió.

Els tres puntals del projecte

Una de les prioritats de Marc Gasol és la de construir un equip amb cara i ulls per al retorn del bàsquet gironí a la Lliga Endesa. L'excampió de la NBA té al cap tres tipus de professionals: jugadors diferencials, catalans implicats i joves amb projecció que arribin cedits a Fontajau.

Maxi Fjellerup, Èric Vila i Jaume Sorolla continuaran jugant al costat de Gasol. A més, Josep Franch té contracte. El gironí Oriol Paulí, que ja va jugar a les ordres d’Aíto al Gran Canària, és una de les prioritats del Bàsquet Girona. Un altre dels objectius és Pierre Oriola, al qual el Barça ja ha comunicat que no entra dins dels plans esportius de Sarunas Jasikevicius.

stats