Cotxes segona mà
Microsites Motor 28/03/2021

Els 10 cotxes de segona mà més buscats

Un estudi del portal coches.net i les xifres d’Ideauto revelen quins són els cotxes de segona mà més buscats i més venuts al mercat espanyol aquest 2021

2 min
El Golf és el cotxe de segona mà més desitjat

PalmaUna de les conseqüències de la pandèmia i la precària situació econòmica de moltes famílies ha estat la caiguda de les vendes de cotxes nous a tot l’estat, mentre que s’ha constatat un repunt molt important del mercat de cotxes de segona mà, que va créixer un 27,8% a tota Espanya durant el passat mes de febrer i que s'ha mantingut més estable que les vendes de cotxes nous d'ençà l’esclat de la pandèmia pel coronavirus ara fa un any.

Un estudi del portal coches.net revela que l’edat mitjana dels vehicles de segona mà venuts a Espanya els darrers mesos és força elevada, i arriba fins els 11,6 anys. A més, encara es venen molts més cotxes dièsel de segona mà que no pas de gasolina, i els híbrids i elèctrics encara són lluny dels líders del mercat. 

Premium, però ja força utilitzat

El preu mitjà de compra-venda de cotxes de segona mà s’ha ubicat a l’entorn dels 16.500 euros durant els primers mesos de 2021, generant una curiosa dicotomia. L’estudi de coches.net revela que els 10 cotxes que més atenció generen al seu lloc web i aplicació són majoritàriament premium i alemanys, però quan ho enfrontem amb les xifres reals de vendes proporcionades per Ideauto veiem que a l’hora de la veritat les marques generalistes segueixen dominant el mercat de segona mà, amb el liderat del Renault Mégane, amb 11.085 unitats de segona mà venudes entre els mesos de gener i febrer de 2021.

Els 10 cotxes de segona mà més buscats i rang de preu

  1. Volkswagen Golf (13.500 euros)
  2. BMW Sèrie 3 (14.780 euros)
  3. Seat León (12.800 euros)
  4. Mercedes-Benz Classe C (21.160 euros)
  5. Audi A4 (16.000 euros)
  6. Audi A3 (15.567 euros)
  7. BMW Sèrie 5 (18.930 euros)
  8. Mercedes-Benz Classe E (21.400 euros)
  9. BMW Sèrie 5 (15.200 euros)
  10. Ford Focus (9.400 euros)

És força significatiu que tot i que els internautes interessats en vehicles de segona mà busquen cotxes alemanys de qualitat molt elevada a preus assequibles, el Renault Mégane, el Volkswagen Golf o els Seat Ibiza i León segueixin sent els cotxes de segona mà més venuts aquest 2021.

I és que entre altres elements a tenir en compte a l’hora de comprar un cotxe de segona mà, cal tenir clar que moltes peces i revisions són necessàries -recordem que l’edat mitjana de compra d’aquest cotxes és superior als onze anys- i és precisament a partir dels deu anys o més de 150.000 quilòmetres que en molts casos els vehicles poden començar a patir problemes o avaries per manteniments pobres i peces desgastades que necessiten un recanvi. En aquest cas cal pensar que, tot i ser cotxes més econòmics en el moment de la compra, el preu de manteniment i peces de recanvi d’un Audi BMW o Mercedes pot ser un autèntic maldecap per a moltes butxaques tot i haver estat comprat a preu de saldo.

Per últim, no deixa de ser significatiu que el preu de venda d’aquests cotxes de segona mà al mercat espanyol, que arriba als 16.500 euros, no és gaire lluny del que costa algun cotxe nou assequible, com ara un Dacia Sandero o Duster, un Renault Clio, un Seat Ibiza o un Fiat Punto nous, a tall d’exemple. A més, els cotxes nous, tot i ser menys cridaners que un cotxe alemany de gamma alta de segona mà, tenen una garantia per part del fabricant i segurament mecàniques més eficients i estalviadores.

stats