Economia 13/12/2021

La DO Oli de Mallorca redueix la seva producció un 15% respecte del 2020

L'intens vent, un increment de mosca molt pronunciat i la pluja inesperada han fet patir la collita

ARA Balears
1 min
Producció d'oli a la cooperativa de Sóller.

PalmaEls elaboradors d'oli de la DO de Mallorca han presentat els seus resultats anuals, que mostren una reducció del 15% de la producció respecte de l'any passat. Malgrat que, segons ha explicat el president de la DO, Joan Mayol, tot apuntava a una bona collita, al final no ha estat "tan bona com s'esperava".

Mayol ha apuntat les fortes ventades del mes d'octubre, una "explosió demogràfica de mosca" i la forta i inesperada pluja de les darreres setmanes com a causant que una bona part de la collita caigués. Així i tot, s'ha tancat la temporada amb 3,7 milions de quilos d'oliva que han passat per les tafones mallorquines i s'han transformat en 574.000 litres d'oli.

Segons ha explicat el president, l'Oli de Mallorca només representa un 5% del consum total d'oli d'oliva a les Illes Balears. Per aquest motiu, creu que s'ha "d'informar millor, educar i crear més sinergies i complicitats amb el comerç i la restauració". En aquest sentit, durant la presentació que ha fet la DO, també hi ha estat present el director general d'Agricultura, Fernando Fernández, que ha posat en valor el paper dels productors i ha reivindicat la gran feina que han de fer perquè l'oli arribi a la taula de les cases de Mallorca.

stats