Economia 15/09/2022

El preu de l'habitatge a les Balears duplica la mitjana estatal

Segons els notaris, l'Arxipèlag és la comunitat on és més car comprar una casa

ARA Balears
1 min
Cartell penjat en un edifici.

PalmaEl preu de l'habitatge a les Illes Balears continua augmentant i segons les darreres dades del Consell General de Notaris comprar un habitatge a les Illes Balears és quasi el doble de car que la mitjana estatal. D'aquesta manera, el preu actual a les Illes Balears s'enfila fins als 3.086 euros per metre quadrat, mentre que la mitjana en el conjunt espanyol és de 1.583.

A més, les Illes Balears s'han convertit en la comunitat autònoma de l'Estat on més cars són els habitatges per davant de Madrid (2.906 €/m2), el País Basc (2.484 €/m2) i Catalunya (2.219 €/m2). Per contra, les regions on més barat és el preu mitjà del metre quadrat dels habitatges en compravenda són Extremadura (780 €/m2) i Castella - la Manxa (817 €/m2).

L'increment dels preus ha provocat que es registri un descens de la compravenda d'habitatges a l'Arxipèlag en comparació amb l'any passat. Així, enguany s'han venut un 5,4% menys de cases que el 2021. Els notaris han detallat que en el cas de les Illes el 44,7% de les operacions de compravenda es fan mitjançant un préstec bancari, xifra per sota de la mitjana estatal, que s'eleva fins al 51%.

stats