Economia 05/08/2022

El mercat immobiliari illenc continua a l'alça: augmenta un 33% la compravenda d'habitatges

La recuperació del sector ja és una realitat i s'acosta a les xifres registrades abans de l'inici de la pandèmia

ARA Balears
1 min
Un habitatge en venda a Palma

PalmaContinua la recuperació del sector immobiliari de les Illes Balears i durant el mes de juny es va registrar un nou increment en la compravenda d'habitatges que acosta les xifres d'aquest mercat a les que es vivien abans de l'inici de la pandèmia. Segons les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), en comparació amb l'any passat, la compravenda d'habitatges a l'Arxipèlag ha augmentat un 33,2%.

Així, durant el mes de juny d'aquest 2022 es varen registrar a les Illes Balears un total de 1.499 transmissions immobiliàries. El mercat estatal també continua en procés de recuperació, després de la crisi que va provocar la pandèmia, i durant el juny es va registrar un increment del 18,8% en comparació amb el mateix mes del 2021. D'aquesta manera, en el sisè mes de l'any s'han fet un total de 58.010 compravendes d'habitatges en el conjunt de l'Estat.

Les Illes Balears són una de les comunitats autònomes espanyoles on més augmenta mes rere mes el nombre de transmissions immobiliàries i on el mercat es recupera amb més força. El sector immobiliari acumula ja 16 mesos consecutius en què es registren increments amb les compravendes i en l'activitat d'aquest mercat.

D'altra banda, l'Arxipèlag lidera la pujada del nombre de finques inscrites en els registres de propietat. Segons les estadístiques de l'INE, durant el mes de juny s'hi varen inscriure 5.432 finques noves. Aquesta xifra va suposar un increment interanual del 18%.

stats