Economia 22/09/2021

L'economia social es reivindica a l'escenari posterior a la pandèmia

La III Setmana de les economies transformadores ofereix alternatives al model vigent

2 min
Els organitzadors Jordi López, Arena Petit i Miquel Rosselló

PalmaLa III Setmana de les economies transformadores es farà després d'un any i mig de pandèmia, precisament per reivindicar l'alternativa que pot oferir l'economia social al model actual, "les febleses del qual han estat posades de manifest" pel covid, segons ha explicat el president de Mercat Social, Jordi López, durant la presentació d'aquest esdeveniment a Can Alcover. La programació d'enguany, que s'agrupa amb el lema 'Fem-ho amb cura, les persones i l’entorn al centre de la reactivació econòmica', inclourà activitats obertes al públic en general i també d'altres de més pensades per al mateix sector, ha comentat la coordinadora de la III Setmana, Arena Petit. El programa es tancarà amb la setena Fira del Mercat Social, la qual no es farà als jardins de la Misericòrdia com altres anys, sinó a la plaça dels Patins. Els actes es duran a terme del 24 de setembre al 2 d'octubre, en format tant presencial com telemàtic.

"La pandèmia i les conseqüències sanitàries, econòmiques i socials han fet paleses febleses com el monocultiu turístic, la dependència de l'exterior, la manca d'indústria local o d'autoabastiment agroalimentari", ha indicat López durant la presentació, a més de recordar que, en l'actual context, les Balears també han de fer front "al repte de l'emergència climàtica". López ha destacat que l'economia social representa un 2% del PIB de les Balears. "Aquesta tercera edició posa molta èmfasi en la promoció de noves activitats econòmiques. Volem obrir melons en relació amb el paper que pot jugar el nostre sector amb la indústria turística, la transformació d'empreses convencionals a l'economia social i solidària, l'agroecologia o amb la transició energètica", ha afegit.

Precisament, les activitats inclouran una taula rodona sobre experiències de transformació d'empreses convencionals a iniciatives d'economia social i solidària (27 de setembre a l'Espai Sus Cultura) i un fòrum obert sobre el paper que pot jugar l'economia social en la indústria turística de les Illes (30 de setembre al monestir de la Real). També hi haurà una xerrada sobre l'accés als fons europeus (telemàtica) i una altra sobre agroecologia (també telemàtica).

stats