Economia 10/12/2021

Les Illes, la comunitat on més ha augmentat el preu de l'habitatge el tercer trimestre, amb una pujada d'un 4,3%

L'Arxipèlag és el tercer lloc on més s'ha incrementat la taxa anual

ARA Balears
2 min
El centre de Palma.

PalmaEl preu de l'habitatge ha registrat a les Balears el major increment de l'Estat durant el tercer trimestre de 2021, amb un augment d'un 4,3%, per sobre de la mitjana de l'Estat, d'un 2,1%, d'acord amb les dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). Segons ha informat Europa Press, les Illes també són una de les comunitats on més ha pujat el preu interanual, amb un increment d'un 6,8%, només per darrere de les Canàries (7%) i Cantàbria (6,9%).

En l'àmbit estatal, la taxa anual del preu de l'habitatge va pujar el tercer trimestre respecte del segon a totes les comunitats, excepte al País Basc, on va caure 1,2 punts. Els majors increments s'han registrat a la Rioja, Andalusia i Galícia, amb pujades de 2,8, 2,4 i 2,3 punts, respectivament.

Amb el repunt del tercer trimestre, el preu de l'habitatge ja acumula 30 trimestres de creixements interanuals i deixa enrere la tendència a la moderació que es va iniciar en els primers mesos de 2020, amb l'esclat de la crisi sanitària. En aquell primer trimestre de 2020, el preu de l'habitatge va pujar un 3,2% interanual per després anar moderant-se en els trimestres posteriors fins a marcar en el primer trimestre de 2021 un repunt d'un 0,9%, la taxa més baixa de creixement interanual en set anys. Posteriorment, va iniciar el seu ascens, amb una alça d'un 3,3% en el segon trimestre d'enguany i ara un creixement d'un 4,2% en el tercer.

Per tipus d'habitatge, el preu dels de segona mà va augmentar un 4,3% interanual, gairebé 1,5 punts per sobre de la registrada en el trimestre anterior (2,9%). En el cas dels habitatges nous, el preu es va moderar gairebé dos punts en el tercer trimestre, fins a marcar un augment interanual d'un 4,1%.

En taxa intertrimestral (tercer trimestre sobre segon trimestre), el preu de l'habitatge va augmentar un 2,1% entre juliol i setembre, tres dècimes menys que en el trimestre anterior, quan va registrar la seva major alça trimestral en tres anys amb una pujada d'un 2,4%.

stats