Economia 29/07/2022

Els hotels registren un 93% d'ocupació durant el juliol a Mallorca

Les xifres passen per sobre dels nivells registrats l'estiu del 2019

ARA Balears
1 min
Turistes a la recepció d'un hotel

PalmaEls establiments turístics de Mallorca han assolit el 93% de l'ocupació durant el mes de juliol, tenint en compte que el 100% de la planta hotelera de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) és operativa. Així, l'illa ja supera les xifres d'abans de la pandèmia, amb cinc punts per sobre de les registrades el juliol del 2019.

La patronal hotelera ha afirmat que la tendència es podrà mantenir si les vagues existents i anunciades pels treballadors de les companyies aèries es desconvoquen i no s'incrementen. "Per a l'agost s'esperen nivells similars als del juliol. Continua pujant la demanda per a la tardor: el setembre manté un comportament destacable des de fa anys i l'octubre és un mes a l'alça, però encara lluny de les dades prepandèmia", ha dit la presidenta de la FEHM, Maria Frontera, a partir de les previsions del Monitor d'Activitat Hotelera de la FEHM.

A més, les Balears són la comunitat on menys han augmentat els preus hotelers, amb un increment del 2%, segons l'informe de Conjuntura Turística Hotelera avançat el dia 22 de juliol per l'INE. Això suposa 11 punts menys de la pujada de preu mitjà estatal, que és del 13,2% per sobre de nivells d'abans de la pandèmia.

stats