Economia 22/07/2022

En un any les pernoctacions hoteleres a les Illes han augmentat un 253,95%

El conseller de Turisme valora l'augment de la despesa per turista que fan els visitants a les Balears

ARA Balears
2 min
Hotels de la zona de Magaluf, Palmanova.

PalmaLes Balears han registrat el major grau d'ocupació per places hoteleres el mes de juny amb un 80%, segons les dades sobre Conjuntura Turística Hotelera que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE) i que ha recollit Europa Press. Per zones turístiques, Menorca aconsegueix el grau més gran d'ocupació per places, amb un 80,3%, i Palma i Calvià, el més gran registrat en un cap de setmana, amb un 85,5%.

Per illes, Mallorca registra el nombre més gran de pernoctacions al juny, amb 6.706.689. En concret, les pernoctacions hoteleres varen arribar al juny a les Balears als 9 milions, 8,1 de les quals varen ser d'estrangers i 807.977, de residents a Espanya. La xifra total suposa un 253,95% més que fa just un any.

Per la seva banda, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha volgut destacar les xifres de despesa que fan els visitants a les illes. "Aquest any el turisme està deixant més valor en aquestes illes, hi ha una despesa més important per turista", ha recalcat. També ha celebrat que "les xifres d'afiliació són històriques", referint-se a l'àmbit laboral del sector. "Mai havíem tingut tants afiliats a la Seguretat Social, estam en un 5,4% de taxa d'atur administratiu", ha afegit.

A més, la principal destinació triada pels no residents són les Balears, amb un 35,6% del total de pernoctacions hoteleres. Les segueixen les Canàries i Catalunya, amb el 18,9% i el 17,5% del total, respectivament. Quant als preus hotelers, l'índex es va situar al juny en 186,91 euros, amb una variació anual del 13,01%.

Xifres estatals

En l'àmbit estatal, el nombre de pernoctacions va superar els 35,1 milions el juny, fet que suposa un augment del 146,7% respecte del mateix mes de l'any anterior. Les pernoctacions dels viatgers residents a Espanya varen superar els 12,1 milions, el 34,6% del total, mentre que les dels no residents es varen situar per sobre dels 23 milions.

D'altra banda, l'estada mitjana va augmentar un 27,3% respecte de l'any passat, de manera que es va situar en 3,2 pernoctacions per viatger. Amb tot això, les dades de l'INE mostren que durant els sis primers mesos del 2022 les pernoctacions a Espanya es varen incrementar un 285,5% respecte del mateix període de l'any anterior.

Andalusia, Catalunya i el País Valencià varen ser les destinacions principals dels viatgers residents a Espanya al juny, amb el 21,9%, el 16,9% i el 13,1% del total de pernoctacions, respectivament. Per part seva, el lloc principal que varen triar els no residents varen ser les Illes Balears, amb un 35,6% del total de pernoctacions.

stats