Economia 23/09/2022

Els hotelers de Mallorca preveuen que la temporada turística del 2023 no serà bona

La Federació Empresarial Hotelera destaca la situació mundial, econòmica i social, comença a repercutir en les reserves

ARA Balears
1 min
188 hotels de Mallorca ja han obert.

PalmaLa presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), María Frontera, ha declarat, aquest divendres, que la temporada turística de l'any que ve "no apunta" que a les Balears "sigui bona", davant preguntes de periodistes després d'assistir al fòrum anual sobre Gestió de Riscos al Sector Turístic celebrat per WTW a Palma. Frontera ha recordat que la situació tan mundial com a l'Estat és "complicada" i les reserves amb tres mesos d'antelació ja han baixat.

Malgrat els visitants que ha tingut aquest estiu i les xifres de reactivació econòmica, la presidenta dels hotelers ha subratllat que Mallorca "ja està entrant en desacceleració", tenint en compte la inflació i la guerra de Rússia contra Ucraïna. "Realment hi ha una aturada a les reserves", ha apuntat.

Pel que fa a la llei de Turisme, Frontera ha indicat que "estem implantant una llei sense cap mena de formació", subratllant que és l'administració pública la que ha de fixar un calendari "sobre el que ha de fer". A més a més, sobre la proposta de MÉS i Unides Podem d'incrementar l'ecotaxa a l'estiu, ha apuntat que és un debat "ridícul", i creu que s'ha d'aplicar "d'una manera eficient, cosa que no ha passat mai".

La XVII edició del fòrum Gestió de Riscos al Sector Turístic ha volgut donar visibilitat a la transformació que està vivint el sector turístic, impulsada per palanques clau com la digitalització i l'increment de la despesa en turisme sostenible i personalitzat, principals motors del canvi. En la trobada, s'hi han reunit més un centenar de representants de la indústria turística.

stats