Societat 23/09/2022

Els hotels illencs freguen el 90% d'ocupació

La xifra de viatgers durant el mes d'agost ha superat les dades d'abans de la pandèmia

ARA Balears
2 min
Hotel Fona de S'illot (Mallorca)

PalmaL'ocupació hotelera a les Illes Balears continua augmentant i arriba a la xifra més elevada de l'any a l'agost. Segons les dades de l'Institut Nacional d'Estadística, publicades aquest divendres, durant el vuitè mes de l'any 1,9 milions de viatgers es van allotjar als establiments turístics de l'Arxipèlag amb un total de 10,8 milions de pernoctacions. Aquesta xifra suposa que els hotels de les Balears han registrat una ocupació del 89,8% durant l'agost.

Pel que fa al total de viatgers que s'han allotjat als establiments hotelers de l'Arxipèlag durant el vuitè mes de l'any, l'INE ha informat que la xifra ha registrat un increment del 65,3% en comparació amb les dades recollides durant el mateix període de l'any passat i un 7% més del que es va registrar el 2019, abans de l'inici de la pandèmia i la crisi sanitària i econòmica. Per contra, les pernoctacions encara es troben un 0,13% per sota de les que es van dur a terme abans de l'inici de la pandèmia, però en comparació amb l'any passat s'ha registrat un increment del 67%.

Les Balears encapçalen el rànquing d'ocupació dels hotels de l'Estat durant el mes d'agost. Així, l'Arxipèlag (89,8%) és la comunitat amb major ocupació turística a aquests establiments, seguit del País Basc (80,3%) i Catalunya (79,7%). Segons les dades de l'INE, durant el vuitè mes de l'any a les Balears hi va haver disponibles un total de 171.810 places als hotels illencs amb un total de 366.238 places turístiques.

Per illes, Menorca va ser el territori de tot l'Estat amb una major xifra d'ocupació hotelera a l'agost amb un 92,4% de les places disponibles ocupades. L'illa ha sumat un total de 161.619 viatgers durant aquest període i supera el milió de pernoctacions. Per part seva, Mallorca va ser el territori de l'Estat on més pernoctacions es van registrar durant el vuitè mes de l'any. Segons les dades publicades aquest divendres, s'hi van registrar més de vuit milions de pernoctacions turístiques. A més, 1,3 milions de passatgers es van allotjar als hotels de l'illa.

Pel que fa a les Pitiüses, es van dur a terme un total d'1,8 milions de pernoctacions als hotels i la xifra de viatgers que s'allotjaren als hotels es va elevar fins als 441.670.

Augment de turistes i de preus

El preu per allotjar-ser als hotels de les Illes Balears i per gaudir dels seus serveis es va disparar un 17,4% durant el mes d'agost. Aquesta xifra es troba quatre punts per sobre de la mitjana estatal, que en el mateix període s'ha situat en el 13,3%.

stats