Economia
Economia 07/09/2022

L'economia balear entra en fase de desacceleració, segons el Cercle d'Economia de Mallorca

Els economistes preveuen que la reducció del creixement s'intensificarà el darrer trimestre de 2022 i bona part de 2023

ARA Balears
1 min
Un comerç a s'Arravaleta de Maó.

PalmaEl Cercle d'Economia de Mallorca ha assegurat que les Balears han entrat en un període de desacceleració econòmica des del mes de juliol, una etapa que serà més intensa i es perllongarà previsiblement el 2023, segons ha fet públic a l'Índex Econòmic del Cercle, difós per Europa Press.

Els economistes han apuntat que més de la meitat dels indicadors analitzats han perdut impuls, respecte del mateix mes de l'any anterior, és a dir, només el 48% presenten xifres positives.

Des del punt de vista dels economistes, s'ha deixat enrere la fase expansiva iniciada en la primavera de 2021, i "en els mesos vinents, previsiblement, la tendència serà que el creixement econòmic perdi intensitat", han afirmat en el seu informe.

El mes de juliol hi va haver un "augment notable", amb un 84% dels indicadors disponibles en tendència positiva; es tracta d'un 1% menys que el mes anterior, quan aquests factors arribaven al 85%.

El Cercle ha explicat que la tendència de desacceleració continuarà al llarg del segon semestre de l'any, s'intensificarà en el quart trimestre de 2022 i, com a mínim, gran part del 2023. Tot i això, assenyalen que el desenvolupament de l'economia dependrà de la inflació, ja que és "la responsable del descens de la capacitat adquisitiva dels ciutadans i l'augment dels costos empresarials".

A més a més, l'associació preveu que l'increment dels tipus d'interès, provocat pel continu augment de preus, pot suposar una pujada significativa dels costos d'endeutament al sector públic i privat.

stats