Economia 27/01/2021

El Govern balear vol crear corredors segurs per recuperar el turisme a la primavera

L'Executiu ha reclamat també més ajudes directes als restauradors

2 min
Els aeroports de les Illes començaran a rebre turistes en un mes

PalmaEl Govern balear treballa amb l'executiu espanyol per crear corredors segurs per tal de recuperar l'activitat turística a les Illes a la primavera. Aquest dimecres, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha acordat amb el secretari d'Estat de Turisme, Fernando Valdés, un full de ruta que permeti "afrontar amb garanties la reactivació turística" quan les xifres d'incidència de la malaltia ho permetin de manera segura.

Segons ha detallat el Govern en un comunicat, l'objectiu és continuar avançant en el posicionament de l'Arxipèlag com a destinació segura davant la pròxima temporada i reactivar així una de les economies més afectades per la pandèmia. Les Balears van deixar d'ingressar 12.888 milions d'euros des del mes de gener fins al novembre del 2020 per la caiguda del turisme, un 87,7% menys que el 2019.

En aquest sentit, durant les reunions que Negueruela, el director general de Model Econòmic, Llorenç Pou, i la directora adjunta de l'AETIB, Esther Callizo, han mantingut amb diferents càrrecs del govern de l'Estat, també s'ha acordat una línia de gestió dels fons europeus amb l'objectiu de recuperar i impulsar l'activitat turística, a mésde modernitzar infraestructures a les principals destinacions de les Illes Balears.

Cal recordar que la setmana passada el Govern balear va crear tres grups d'experts per treballar en la reobertura segura de les Balears. Aquesta comissió d'experts treballa en tres punts per recuperar la normalitat turística un cop la pandèmia ho permeti. El primer, de caràcter sanitari, farà feina en la seguretat en l'entorn laboral, l'atenció sanitària al turista i com fer arribar als visitants les notícies que es puguin produir. El segon grup de treball, de caràcter científic i tècnic, s'encarregarà d'establir un quadre d'indicadors, de fer un estudi dels sistemes predictius i de dotar-se d'eines digitals per millorar el control de les dades. El tercer grup definirà l'estratègia de comunicació, posicionarà i promocionarà les Balears com a destinació segura, obrirà un portal web d'informació covid per a turistes i millorarà les eines digitals orientades als visitants.

Més ajudes per a bars i restaurants

Durant les reunions amb el govern espanyol, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball també ha reclamat més ajudes directes per al sector de la restauració, amb l'objectiu de pal·liar en la mesura que sigui possible les conseqüències de la pandèmia. Negueruela ha remarcat que aquest sector és un dels grans afectats tant per les noves restriccions com per la crisi sanitària en general.

El conseller ha recordat que el Govern balear destinarà 15 milions d'euros a les ajudes directes als restauradors de les Illes que s'han vist obligats a tancar per les noves restriccions i que ja no poden rebre clients al seu establiment.

stats