Economia 27/11/2018

El Gabinet de Creació d'Empreses de PIME Menorca impulsa 80 projectes en onze mesos

El de serveis turístics és el sector en què més iniciatives empresarials demanen ajut, mentre disminueixen les empreses interessades en la comercialització d'habitatges turístics vacacionals

Ivan Martín
2 min
El projecte d'assessorament de PIME és un referent a l'illa i compta amb el suport del Consell Insular de Menorca.

MaóEl servei d'assessorament per a la creació d'empreses que impulsa la patronal PIME Menorca ha ajudat un total de 80 emprenedors en els primers onze mesos de l'any. Així ho ha confirmat el Gabinet de Creació d'Empreses de PIME Menorca, que també preveu finalitzar el 2018 amb una xifra de creació pròxima al centenar de noves altes. D'aquesta manera, la tendència de creixement sostingut en les idees de negoci que es converteixen en realitat es manté.

Els serveis turístics són el sector que més iniciatives empresarials ha presentat en la demanda d'ajuda a PIME Menorca. En concret, aquests són els serveis nàutics, l'hostaleria, el comerç, els agroturismes i l'artesania. En canvi, disminueix respecte d'altres anys el nombre de noves empreses interessades en la comercialització d'habitatges turístics vacacionals. La condició gratuïta d'aquest servei fa que sigui un dels recursos amb més acceptació entre els emprenedors. Convertir una idea en una empresa representa molt d'esforç i el servei de la patronal socioeconòmica contribueix a superar els obstacles per a la projecció del negoci.

A més, les millores realitzades per PIME Menorca, així com el reforç dels recursos, han ocasionat que el servei s'hagi convertit en Punt d'Atenció a l'Emprenedor del Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, unes millores a les quals s'ha sotmès la iniciativa, causades per la realitat actual dels nous projectes empresarials i la mateixa naturalesa del servei. El principal avantatge és la utilització del sistema Circe, que permet realitzar tots els tràmits empresarials de manera telemàtica.

stats