Economia 19/04/2022

La compra d'habitatges per part d'estrangers augmenta un 81% a les Illes

Les Balears són la comunitat autònoma de l'Estat on més ha crescut la xifra d'adquisicions per part de no residents

ARA Balears
1 min
Una xalet en construcció a Mallorca.

PalmaLa recuperació del sector immobiliari de les Illes Balears ha anat acompanyada i marcada per l'augment de la compra d'habitatges per part d'estrangers no residents a les Illes Balears. Aquest 2022 s'ha registrat un increment del 81,5% d'habitatges nous i de segona mà que han adquirit ciutadans no residents a l'Arxipèlag aquest 2022, en comparació amb les xifres recollides en el mateix període de l'any passat.

Aquest dimarts el Consell General del Notariat ha presentat el seu darrer informe, en què explica que les Illes són la comunitat autònoma de l'Estat on més ha crescut la xifra d'adquisicions per part de no residents, quasi el doble que la mitjana estatal, que és del 41,9%. A més, han detallat que a l'Arxipèlag el 59% d'aquestes transicions per part d'estrangers les han fet residents a Alemanya, mentre que els britànics representen l'11% de les compravendes d'habitatges de no residents a la comunitat autònoma.

Una altra de les dades a tenir em compte és que el 27% de les compres d'habitages per part de residents a les Illes les han fet ciutadans de nacionalitat alemanya, mentre que el 12% fou per part de britànics. El 61% restant va ser adquirit per illencs o persones de nacionalitat espanyola que resideixen a les Balears.

Pel que fa al preu de l'habitatge, el Consell General del Notariat ha informat que en el darrer any s'ha registrat un increment d'un 9,3%. Així, ara el preu mitjà del metre quadrat dels habitatges en venda i venuts a l'Arxipèlag és de 3.777 euros. Aquesta xifra és també molt superior a la mitjana estatal, que actualment se situa en 2.016 euros.

stats