Economia 15/07/2022

La compra d'habitatges augmenta quasi un 70% a les Balears

La recuperació del sector immobiliari illenc ja és una realitat

ARA Balears
2 min
Cartell penjat en un edifici.

PalmaLa recuperació del mercat immobiliari illenc després de la crisi derivada de la pandèmia ja és una realitat. Igual que amb la resta de sectors econòmics de l'Arxipèlag, l'inici de l'estiu ha marcat una alça de l'activitat i durant el mes de maig es va registrar un increment del 68,1% en la compravenda d'habitatges en comparació amb el mateix període de l'any passat.

Segons les dades que ha publicat aquest divendres l'Institut Nacional d'Estadística (INE), durant el cinquè mes de l'any es varen dur a terme un total de 1.763 operacions de compravenda. L'augment registrat a les Illes Balears se situa molt per sobre de la mitjana estatal, que el mes de maig va ser del 27,7%. Tot i ser una xifra molt inferior a la que s'ha registrat a les Illes Balears, el mes de maig d'enguany és el mes on més habitatges s'han venut a l'Estat (60.059) des del 2008.

L'Institut Nacional d'Estadística ha destacat que un dels factors claus per entendre la gran pujada de compravenda d'habitatges tant a les Balears com a l'Estat és l'increment de les construccions i, per tant, la compra d'habitatges nous. En aquest cas, pel que fa a aquests habitatges, durant el cinquè mes de l'any es va registrar un creixement del 13,3%.

Una altra de les dades a destacar del darrer estudi de l'INE és el perfil dels compradors. De fet, en el cinquè mes de l'any, set de cada deu compravendes d'habitatges (el 68,8%) es varen efectuar entre persones físiques i només el 32,2% varen ser per part d'empreses o entitats.

Pel que fa a les finques, també s'ha produït un augment significatiu. De fet, segons les dades de l'INE, a l'Arxipèlag s'ha registrat un dels increments de les compravendes més elevat de tot l'Estat, amb un 24,2% més en comparació amb les xifres recollides el 2021. Així, durant el mes de maig es varen vendre un total de 6.060 finques a les Illes Balears.

stats