Economia 23/11/2021

Els comerciants de Menorca preveuen un augment de vendes del 25% pel Black Friday

També pronostiquen una pujada amb el mateix percentatge per Nadal i els Reis

Iván Martín
1 min
Un comerç promociona els seus productes.

MAÓEl president de l'Associació de Comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, preveu un increment de vendes del 25% respecte de la campanya del Black Friday del 2020: "Una de les coses bones que ens ha duit la pandèmia és que moltes famílies han estalviat doblers i ara hi ha ganes de gastar-s'ho. Esperam un increment de les vendes entorn el 25-30%".

D'altra banda, el president dels comerciants menorquins ha reconegut que el consum que es faci pel Black Friday afectarà la facturació de la campanya de Nadal i els Reis: "Moltes persones aprofiten els descomptes del Black Friday per avançar les compres de Nadal i dels Reis; per tant, té una incidència positiva, tot i que per a segons quines tipologies comercials tal vegada és negativa", i ha afegit: "El comerciant vol vendre el que tenia pensat vendre per Nadal i l'hi compren abans. Aquest és el món del comerç, a vegades es guanya i altres vegades es perd, però el més important és vendre".

Vicente Cajuso també ha admès que la mateixa previsió de vendes del Black Friday és extrapolable a les campanyes que tindran lloc els pròxims mesos: "La campanya de Nadal serà bona i després arribaran les rebaixes de gener. Confiem que a partir d'aquí la pandèmia quedi enrere. Malgrat l'augment de contagis, apostam per una pujada de vendes i facturació a l'hivern".

Els productes tecnològics, el tèxtil i els relacionats amb la llar són els articles més comprats pels menorquins en el Black Friday.

stats