Economia 23/04/2020

Els comerciants de Menorca estrenen el portal de compres digital Xuroa

La plataforma s'estrena amb 37 comerços i 2.000 referències de productes

Ivan Martin
1 min
Els menorquins ja poden comprar productes i reactivar el comerç de proximitat.

MaóEl supermercat digital impulsat per l’Associació de Comerciants de Menorca, Xuroa, ja és una realitat. La plataforma (xuroa.com) ha entrat en funcionament i aquest dijous ja s'hi poden comprar els productes dels diferents comerços de l’illa. La iniciativa té com a objectiu avançar el procés de digitalització dels negocis oferint als consumidors un ampli assortit de productes, tots ells a punt per ser adquirits i distribuïts a les llars dels menorquins. Inicialment, Xuroa disposa de gairebé 2.000 referències i la previsió és augmentar-ne el catàleg.

L’Associació considera que, davant la pròrroga decretada pel govern espanyol a causa del coronavirus, les vendes a través d’internet s’han convertit en una necessitat per als petits i mitjans comerços. Per aquest motiu, s’ha accelerat les darreres setmanes la posada a punt de la plataforma amb 37 establiments. Les primeres sensacions són positives, ja que en només 24 hores s’han rebut 6.000 visites i ja s’han preparat i enviat comandes, alguna d’elles a la Península.

Entre les característiques de Xuroa destaca el fet de poder enviar productes a la resta d’illes i la Península, el pagament amb targeta de crèdit, l’aprofitament d’ofertes i descomptes, així com la garantia que la distribució a Menorca es fa en un termini màxim de 48 hores. 'Xuroa' és l’expressió col·loquial de la tercera persona del singular del verb 'xoroiar', que en menorquí significa 'mirar'.

stats