Economia 10/01/2022

Els comerciants de Menorca esperen una campanya de rebaixes similar a la del 2021

La mitjana dels descomptes a l'illa se situa en el 50%

Iván Martín
1 min
Un home passa per davant d'un aparador que anuncia els descomptes per rebaixes.

MAÓEl president de l'Associació de Comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, preveu una campanya de rebaixes similar a la de l'any passat. El màxim dirigent de la patronal admet que els principals carrers comercials de l'illa estan pràcticament buits a causa dels casos de covid-19 i els confinaments, però confia a mantenir les vendes del 2021: "Tot i que les rebaixes de l'any passat varen ser fluixes, creim que mantindrem la facturació i fins i tot que algun negoci aconsegueixi vendre un poc més".

Cajuso manté que des de la liberalització de les rebaixes aquest període esperat per molts consumidors ha quedat desvirtuat. En qualsevol cas, el president d'Ascome assenyala que el principal beneficiat és el consumidor: "Poden aprofitar per comprar articles rebaixats durant pràcticament tot l'any". D'altra banda, la mitjana dels descomptes a Menorca se situa en el 50%, malgrat que determinats comerciants han penjat cartells de fins al 70%. "Les rebaixes serveixen per llevar-se estoc del damunt i comprar els nous productes de temporada", precisa, i afegeix: "I tot, per l'únic objectiu de gaudir d'un sou a finals de mes".

El president dels comerciants també ha advertit de la dificultat afegida que suposa l'increment del cost de la matèria primera i la factura elèctrica: "Quan t'apugen la matèria primera, no tens temps de canviar els preus, i com que són augments molt elevats, vens productes a preu de cost o amb pèrdues". Per acabar, Cajuso ha recordat que els pitjors mesos per al sector seran el febrer i el març. A més, ara com ara ha descartat que es faci la fira dels estocs, però l'evolució de la situació epidemiològica en marcarà el desenllaç.

stats