Economia 24/05/2022

Els comerciants de Menorca atribueixen a l'increment de vols el bon inici de temporada

Adverteixen que cada comanda arriba acompanyada d'un increment de preu que se situa entre el 30% i el 40%

Iván Martín
1 min
Una clienta comprant a una botiga de Ciutadella.

MAÓEl president de l'associació de Comerciants de Menorca (Ascome), Vicente Cajuso, considera que l'increment de les rutes aèries és el factor clau per entendre el bon inici de la temporada turística a l'illa: "Menorca té molts més vols directes amb ciutats de la Península, i gent que abans no venia fins a mitjan maig aquest any l'hem vista a l'abril, un aspecte que afavoreix l'economia".

Cajuso també ha destacat la importància que suposa aquest increment de rutes a les urbanitzacions turístiques, ja que molts empresaris han decidit obrir els seus establiments. De tota manera, la temporada estarà condicionada per l'increment de les matèries primeres i l'encariment de la factura elèctrica: "Confiem que la inflació dels preus s'aturi, perquè en cas contrari es produirà un retrocés en el consum". I afegeix: "Si pugen els preus per damunt dels salaris, els clients tindran menys doblers per gastar".

El president d'Ascome ha lamentat que cada comanda que fan arribi acompanyada d'un increment de preu que se situa entre el 30% i el 40%, tot i que això provoca que la mitjana de l'augment estigui entre el 8% i el 10%. No tots els productes veuran reflectit l'encariment dels preus, alguns es mantenen estables. Així, entre els més perjudicats destaca la pasta de paper, amb un increment de gairebé el 50%, ja que durant la pandèmia se'n va aturar la producció: "Qui té producte i hi ha un comprador, apuja el preu i es produeix la inflació".

Finalment, Vicente Cajuso ha assegurat que els preus de lloguer de locals comercials es mantenen estables, perquè en aquests moments hi ha més oferta que demanda.

stats