Economia 26/11/2021

El Black Friday incrementa un 20% les vendes al petit comerç respecte a l'any passat

Es calcula que un 90% dels petits comerciants han participat en la campanya amb descomptes de fins a un 30%

ARA Balears
1 min
Carrer de Sant Miquel de Palma durant el Black Friday.

PalmaLa campanya d'enguany del Black Friday haurà fet omplir un 20% més les caixes dels petits i mitjans comerços de Mallorca que l'any passat. Segons la patronal, PIMECO, fins a un 90% dels seus adscrits s'han sumat a la campanya amb descomptes que no han passat el 30%, molt inferiors a altres anys.

A aquesta campanya, amb una situació de subministraments complicada, no s'ha arribat a descomptes tan agressius com altres anys, que "havien arribat a un 75%", segons ha assegurat el president de PIMECO, Toni Fuster. Alhora, també ha explicat que la situació actual no és bona, "però si molt millor que fa uns mesos", i que es nota perquè la gent ha començat a sortir al carrer i a "comprar sense por".

Fuster ha valorat molt positivament el fet que avui no hagi plogut, que ha animat a la gent a sortir a voltar pels comerços. A més, també ha dit que la majoria de comerciants allargaran els descomptes fins demà dissabte. La previsió de la patronal és que es millorin les xifres però no com les de 2019.

Finalment, des de PIMECO han celebrat la campanya del Black Friday com un incentiu pels comerciants, però també han aprofitat per fer una crítica oberta a les grans superfícies i franquícies establertes a Mallorca, que "aprofiten per convertir el dia de rebaixes en tot un mes". Aquest fet, diuen, suposa una competència deslleial.

stats