Economia 03/05/2022

Armengol assegura que les Balears estan creant ocupació "de qualitat"

El conseller de Model Econòmic, Iago Negueruela, ha defensat que "fixar límits de càrrega és la millor forma de protegir el turisme"

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, durant la seva intervenció al Parlament.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha reconegut avui al ple del Parlament que "és una gran notícia que a les Balears hi hagi una ocupació rècord i que els llocs de feina que es creen siguin de qualitat". Armengol ho ha defensat recordant que "es ve d'una pandèmia que va suposar la caiguda del 21% del PIB" i que "amb un govern d'esquerres s'ha aconseguit tenir xifres rècord en dos anys".

La presidenta ha contestat d'aquesta manera a la pregunta que li ha fet el líder de MÉS per Menorca, Josep Castells, qui li havia posat sobre la taula que "fa 20 anys que en aquestes Illes es vivia millor que ara". Castells ha criticat "la massificació" a la que està enfocat el model econòmic de les Illes, exposant que "ja s'ha arribat a un punt que no és una font de problemes per als residents, sinó també per als turistes".

Així mateix, Armengol ha defensat que "el turisme és la nostra gallina dels ous d'or i necessita unes condicions clares, per això hem tirat endavant la nova llei turística". A més, ha afirmat que la llei està feta per "assegurar que la gent pugui tenir feina sense haver de créixer més". Per refermar el fet, ha recordat que aquest mes "s'ha apujat un 3,5% els sous de l'hostaleria amb la revisió del conveni col·lectiu".

Negueruela també treu pit

Per altra banda, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha assegurat que la millor forma de protegir el turisme és "fixar límits i capacitats de càrrega". El conseller ha fet aquesta intervenció després que el diputat popular, Sebastià Sagreras, l'hagués interpelat per demanar l'eliminació de la moratòria turística inclosa dins la nova llei.

Negueruela ha recriminat a Sagreras que canviï de discurs segons quan el seu partit està a l'oposició o governa. El conseller li ha posat d'exemple l'actitud del Consell d'Eivissa, on governen els populars, dient que han demanat la limitació de l'entrada de cotxes de lloguer.

En aquest sentit, Negueruela ha tornat a fer esment en la idea que limitant és com millor es protegeix i es valora el turisme, dient que "els consultors, els agents turístics i els hotelers ho defensen així". A més, ha volgut donar "les gràcies" a Sagreras per donar tanta rellevància a les xifres turístiques de 2019, "que les vam aconseguir governant nosaltres".

Així i tot, el diputat del PP, Sebastià Sagreras, ha etzibat a Negueruela que qui marca les polítiques de la Conselleria de Turisme no és ell, sinó el conseller de Medi Ambient Miquel Mir amb "la reducció d'hamaques, la reducció i eliminació de xibius, de creuers o de no voler arreglar l'aeroport". Ara bé, Negueruela li ha contestat que "mandi qui mandi el que és segur és que aquest estiu tendrem les millors xifres d'ocupació de la història".

stats