Societat 02/05/2022

La Policia de Palma reforçarà amb uns 100 policies la lluita contra el turisme d'excessos

L'Ajuntament destina un milió d'euros més al cos municipal per la campanya d'estiu

2 min
Els policies locals han començat aquest matí amb les tasques informatives.

PalmaProp de 100 agents municipals reforçaran la Policia Local de Palma durant la temporada d'estiu per lluitar contra el turisme d'excessos, segons ha informat la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, aquest dilluns en una roda de premsa convocada a l'Arenal. Una partida econòmica extraordinària d'un milió d'euros permetrà que aquest servei s'identifiqui fins al final de la temporada turística, el mes d'octubre.

La tasca dels policies locals començarà les properes setmanes amb una campanya informativa adreçada als comerciants de zones claus sobre la normativa vigent respecte de la venda de begudes alcohòliques. Adrover ha detallat que la Llei contra el turisme d'excessos (Decret llei 1/2020, de 17 de gener, contra el turisme d'excessos per a la millora de la qualitat a zones turístiques) preveu sancions fins als 600.000 euros per les infraccions més greus, com vendre begudes alcohòliques a menors d'edat.

Així mateix, també ha explicat que amb aquesta campanya es vol evitar la publicitat de begudes alcohòliques, tant a la via pública com en establiments privats; la venda o servei d'alcohol a menors; la venda d'alcohol en general a la via pública i la promoció de consum indiscriminat d'alcohol. Aquesta infracció està penada amb una sanció econòmica de fins a 3.000 euros.

Fins als 3.000 euros

La campanya, que està dirigida pel major de la Policia Local, Guillermo Mascaró, ha començat aquest dilluns al carrer Bartomeu Salvà, el conegut com carrer del Jamón, a Platja de Palma. Es desenvoluparà pels punts estratègics de Ciutat per informar sobre la normativa vigent aquest estiu i lluitar d'aquesta manera contra el turisme d'excessos.

Les sancions de l'Ordenança reguladora de l'ús cívic dels espais públics (ORUCEP) van des dels 100 euros (infraccions lleus) a 3.000 euros (molt greus). Una infracció molt greu podria ser el consum de begudes alcohòliques o altres drogues quan alteri greument la convivència ciutadana.

25 actes diàries de venda ambulant

Adrover ha argumentat que el volum de feina es multiplica durant els mesos d'estiu. Com a exemple, ha explicat que només de venda ambulant, els agents municipals poden arribar a posar "25 actes diàries en un estiu normal". Si es compara amb la mitjana de tot l'any, la xifra és de vuit actes al dia. 

stats