Societat 03/05/2022

Arriba a Palma el creuer més gran del món

La Plataforma contra els Megacreuers denuncia que no s'estan complint els acords per limitar l'arribada d'aquests vaixells

ARA Balears
2 min
El 'Wonder of the Seas', amarrat al port de Palma.

PalmaEl Wonder of the Seas, considerat el creuer més gran del món, ha arribat per primera vegada a Palma a primera hora d'aquest dimarts. Amb capacitat per a 6.988 passatgers, 362 metres d'eslora i 64 metres d'amplària, el vaixell ha arribat en el marc d'un viatge transatlàntic que va començar el 20 d'abril a Florida.

A partir de dia 8 maig, aquest megacreuer iniciarà des de Barcelona els seus trajectes setmanals, en què visitarà cada setmana i fins al mes d'octubre Palma, Marsella, la Spezia, Civitavecchia i Nàpols.

En les seves 16 cobertes, el Wonder of the Seas hi té habitacions de diferents nivells, un teatre, un rocòdrom i una pista de gel, a més d'una gran varietat de propostes gastronòmiques en la seva trentena de bars i restaurants. També disposa de quatre piscines i fins i tot una coberta reservada a clients exclusius, amb cambres de cinc estrelles.

MÉS per Mallorca: "És insostenible"

El diputat de MÉS per Mallorca, Joan Mas 'Collet', ha criticat aquest dimarts en el Parlament l'arribada del megacreuer. "El Govern, la societat civil i els investigadors estan d'acord que és necessari fer un replantejament de decreixement i sostenibilitat", ha afirmat. "L’únic que sembla que no hi acaba d’estar d’acord és el govern de l’Estat, que permet que avui arribin de cop 4.000 turistes amb aquest vaixell, que n’hi caben set mil", ha afegit.

El representant ecosobiranista ha sostingut que "és insostenible" l'arribada d'aquests tipus de megacreuers als ports balears. "És com si tot Porreres, Algaida o Santa Maria desembarcàs en un dia enmig de Palma", ha assenyalat. Per això, MÉS per Mallorca ha reclamat al govern estatal, qui té les competències damunt aquests ports, que "s'impliqui i limiti l'accés als creuers". Els ecosobiranistes, en aquest sentit, no descarten presentar una iniciativa per instar a l'Estat a establir una limitació.

Protesta

La Plataforma contra els Megacreuers ha criticat que el Wonder of the Seas hagi arribat a Palma "amagat", en un altre dia d'"excepcions dels acords que havien de limitar l'arribada d'aquests enormes vaixells" als ports de les Balears.

Segons han detallat en un comunicat, l'arribada d'aquesta embarcació se suma a la d'un altre megacreuer i a la de tres creuers més petits que ja es troben al port de Palma. En aquest punt, han advertit de la "intensificació de contaminació" que es viurà a la ciutat durant les hores en què els vaixells estiguin atracats, que "perjudicà el medi ambient, la salut i els creueristes".

Així mateix, han assenyalat que el fet de rebre en un sol dia cinc creuers "generarà novament caos i la saturació dels carrers del centre històric de Palma".

stats