Societat 03/05/2022

L'APB denuncia la "gravíssima" situació en què es troba l'organisme a causa de la manca de personal

Alerten que els mitjans de què disposen són "totalment insuficients" per gestionar el volum de treball que tenen

ARA Balears
1 min
Un creuer al port de Palma.

PalmaEl comitè d'empresa de l'Autoritat Portuària de Balears (APB) ha informat aquest dimarts de la "gravíssima" situació en què es troba l'organisme. En un comunicat, assenyalen que tant el personal com els mitjans són "totalment insuficients" per gestionar el volum de treball requerit pels centenars d'escales de vaixells als ports de l'Estat a les Illes.

D'aquesta manera, han indicat que tampoc poden gestionar-se "tots els procediments" que demanen els usuaris, així com la seguretat dels "milions de persones" que transiten aquestes zones. El Comitè ha censurat que actualment la Policia Portuària "no pot garantir" la seguretat i protecció de les instal·lacions, ja que poden coincidir "diàriament nombrosos creuers de gran grandària" amb "milers de creueristes".

"En alguns dels nostres ports s'han arribat a fer serveis amb un policia per torn per atendre tota la zona competencial", han assenyalat. A més, exposen que "és impossible" atendre amb garanties les emergències que puguin sorgir, de manera que no es pot garantir "ni la seguretat dels agents en l'exercici de les seves funcions".

En aquest sentit, han advertit que com que no tenen el personal i els mitjans mínimament necessaris per atendre les obligacions del servei públic, s'està produint una externalització d'activitats a un "ritme preocupant" que haurà de ser fiscalitzada pel conjunt dels treballadors per evitar "excessos i actuacions incorrectes".

També han destacat que la plantilla de manteniment, "ja minvada fa molts anys", no permet "ni cobrir les mínimes necessitats de conservació i reparació" de les instal·lacions.

stats