Economia 02/05/2022

Negueruela diu que no faltarà mà d'obra per a aquesta temporada turística

El conseller de Turisme ha assegurat que "fins i tot s'està incrementant" referint-se a l'alça de l'afiliació a la Seguretat Social

1 min
El portaveu del Govern i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela.

PalmaJa fa setmanes que tant les organitzacions empresarials com la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) i els sindicats obrers denuncien que aquest estiu faltarà gent per fer feina a les Illes. Ara bé, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball ha assegurat que no, que això no passarà. Negueruela s'ha referit a les xifres d'afiliació a la Seguretat Social dient que "són les més altes que hem tingut mai". "No és que falti gent, sinó que n'hi ha més que fa feina", ha defensat.

Ara bé, patronals i sindicats no diuen el mateix. La FEHM, i diversos hotelers, van assegurar fa setmanes que faltava mà d'obra qualificada però també sense qualificar. Per altra banda, CCOO va alertar que aquesta falta de treballadors podria suposar càrregues de feina per sobre del llindar, però el conseller Negueruela no creu que això passi.

"La gent s'està incorporant a la feina, l'afiliació està pujant com mai", ha assegurat. A més, el conseller de Model Econòmic s'ha referit al fet que "si les ofertes de feina milloren, és més fàcil trobar-ne i la gent té més poder de decisió", referint-se al tema. Alhora ha tornat a fer valer que "estan disminuint els contractes de poca durada", amb motiu de la nova reforma laboral.

Així mateix, Negueruela també ha recordat que l'aposta per la nova llei turística "és clara i ferma", mentre ha tornat a reivindicar que "18.000 places turístiques més no són necessàries perquè les Balears creixin econòmicament". Alhora, també ha anunciat que la nova llei turística "es millorarà amb esmenes d'El PI i Ciutadans, ja que el PP i Vox, que a vegades semblen el mateix, no en faran".

stats