Economia 02/05/2022

L'ambaixador del Regne Unit espera una temporada "molt prometedora" a les Balears tot i "els esculls" amb el passaport

Elliot creu que s'ha de treballar amb el Govern per un turisme "segur i sostenible" en què s'entengui que "hi ha límits"

ARA Balears
2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol, amb l'ambaixador de Gran Bretanya, Hugh Elliot

PalmaL'ambaixador del Regne Unit a Espanya, Hugh Elliot, ha celebrat aquest dilluns les dades d'arribades de turistes britànics a les Balears al llarg del mes d'abril, per la qual cosa espera una temporada "molt activa i prometedora", tot i els "petits esculls" que poden existir amb els passaports. Així n'ha informat el diplomàtic britànic en una roda de premsa que ha oferit després de mantenir una reunió amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, per parlar sobre la situació dels residents de la Gran Bretanya a les Balears i el treball que fan els touroperadors britànics contra el turisme d'excessos.

Demanat pels problemes que es poden trobar els visitants del Regne Unit a la seva arribada a les Balears amb la presentació de passaports, i les dificultats que té l'administració britànica per a la seva expedició, Elliot ha dit que "confia" que això no sigui "un desincentiu" i celebra que es discuteixi sobre aquest "petit escull" i no per "problemes més grans".

L'enviat de la Gran Bretanya a Espanya ha indicat que en molts països també s'ha d'ensenyar aquest document, i per això ha apuntat que les autoritats espanyoles i els aeroports s'han preparat perquè aquests tràmits "siguin tan ràpids com sigui possible". D'aquesta manera, des del seu punt de vista, no creu que sigui "un desincentiu" per al turista, ni que "tingui cap impacte", ja que "hi ha molts al·licients per venir a les Balears".

Quant a l'objectiu de la reunió, Elliot ha assenyalat que s'ha de treballar conjuntament amb el Govern per un turisme "segur i sostenible", en què s'entengui que "hi ha límits i s'ha de ser respectuós". "S'ha de fer feina perquè els turistes coneguin les normes, el reglament i les lleis espanyoles, de manera que és molt important que el debat cali i és el que es retransmet als mitjans de comunicació britànics", ha subratllat.

"Dades molt encoratjadores"

Sobre les previsions que té el Regne Unit amb vista a les xifres de la temporada turística, Elliot ha recalcat que seria "bo" arribar al resultat del 2019, amb 3,7 milions de turistes britànics, però és un indicatiu que s'haurà de confirmar en el futur. "No tenc dades oficials, de moment només es coneixen dades de touroperadors o les reserves d'hotels, però el mes d'abril va ser molt fort i bo per al turisme, cosa que afegeix credibilitat a la temporada, amb dades molt encoratjadores", ha afirmat.

D'altra banda, en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el portaveu de l'Executiu autonòmic, Iago Negueruela, ha explicat que al llarg de la setmana els governs balear i britànic presentaran les iniciatives conjuntes per frenar el turisme d'excessos. En aquest sentit, Negueruela ha assenyalat que l'Executiu ha demanat més agents tant de la Policia Nacional com de la Guàrdia Civil per combatre el turisme d'excessos i afrontar l'increment d'activitat de control de passaports.

stats