Economia 06/06/2019

Les agències de viatges demanen més comissions per la venda de vacacions de l'Imserso

La patronal Acave proposa una reformulació d'aquest model, que també és molt criticat pels hotelers

Ara Balears
1 min
Les agències de viatges demanen més comissions per la venda de vacacions de l'Imserso

PalmaL'Associació Corporativa d'Agències de Viatges Especialitzades (Acave) ha demanat aquest dijous reformular el model de l'Imserso per augmentar les comissions que cobren les agències que en comercialitzen els viatges.

En un comunicat, aquesta associació, formada per més de 500 agències de viatges, ha denunciat que la comissió neta que es cobra actualment per vendre viatges de l'Imserso "no arriba a 10 euros", la qual cosa resulta "totalment insuficient".

"Aquesta comissió no cobreix els costos administratius i de gestió que tenen la gran majoria d'agències de viatges per la venda d'aquests productes i molt menys l'alta responsabilitat que assumeixen per aquests viatges", afegeix Acave, que recorda que les agències assumeixen una "responsabilitat solidària" per la venda d'aquests viatges.

Segons Acave, només aquelles agències que aconsegueixen un volum molt elevat de vendes poden obtenir un mínim de rendibilitat per la comercialització de viatges, i "la gran majoria d'agències de viatges, especialment les de petites localitats, opten per vendre aquests viatges com un servei social a les persones majors que resideixen a la seva localitat".

stats