Art
Cultura 14/02/2024

Vint candidats aspiren a dirigir Es Baluard

Una vegada conclosa la fase de recepció de candidatures, comença la tasca de valoració del jurat, que no té cap termini temporal establert

2 min
Es Baluard

PalmaDues setmanes després de celebrar el vintè aniversari d’Es Baluard, comença una nova fase en el procés de recerca del nou director o directora. Segons ha anunciat aquest dimecres la Fundació Es Baluard Museu d’Art Contemporani, s’han rebut un total de 22 candidatures per optar a aquest càrrec, malgrat que dues ja han quedat descartades per no haver aportat tota la documentació requerida. 

A partir d’avui, doncs, s’inicia la fase de valoració d’aquestes candidatures per part de la Comissió de Valoració. S'ha de dir, però, que aquesta comissió no té terminis temporals establerts per dur a terme aquesta tasca, que consisteix a revisar no només els currículums i trajectòries de cadascun dels candidats, sinó també a valorar l’avantprojecte de gestió i museològic que ha presentat cadascun d’ells per als pròxims quatre anys, a més d’una proposta de programació per als dos primers anys. Per tant, des del museu no es pot oferir una previsió de la data en què es coneixerà la tria de la persona que ocuparà el càrrec. 

S’ha de recordar que en aquesta ocasió no s’exigia el coneixement del català, a diferència del que sí que va succeir a l’anterior concurs, convocat l’any 2019, d’on va sortir escollida Imma Prieto com a nova directora d’Es Baluard. Aquell concurs, per cert, era la segona convocatòria feta després de la sortida de l’anterior directora, Nekane Aramburu, ja que en la primera el jurat va concloure que cap dels candidats tenia les característiques que llavors es requerien. En tot cas, l’elecció de Prieto es va anunciar mig any després d’haver-se tancat el període de recepció de candidatures de la segona convocatòria.

El concurs de la Fundació Miró Mallorca

Per altra banda, a mitjanit d’aquest dimarts 13 de febrer finalitzava també el termini per presentar candidatures a un altre dels concursos que resten pendents de resolució a les institucions culturals de les Balears, el del nou director o directora de la Fundació Miró Mallorca. A hores d’ara encara no s’ha fet el recompte definitiu de candidatures rebudes.  

stats