Art
Cultura 14/12/2023

Es Baluard no exigeix el català per dirigir el museu, però sí l'anglès

El concurs per a la direcció de la Fundació s'ha obert amb una retribució que augmenta fins als 75.000 euros bruts anuals i el termini de presentació de candidatures estarà obert fins al pròxim 6 de febrer

2 min
Es Baluard

PalmaPer dirigir Es Baluard bastarà tenir “el coneixement d’un dels dos idiomes oficials de la Comunitat Autònoma” i es demanarà que “en el termini de dos anys la persona triada es pugui manejar en l’altre idioma cooficial”. Sí que s’haurà d’acreditar, això sí, el coneixement de l’anglès per utilitzar-lo com a eina de treball. És una de les principals diferències en el concurs per a la direcció de la Fundació Es Baluard Museu d’Art Contemporani de Palma, que l’any 2019 incloïa entre els requisits “acreditar coneixements suficients de català, castellà i anglès”. 

No és l’únic requisit que canvia respecte de la convocatòria anterior, ja que, per exemple, la capacitat per desenvolupar xarxes de relacions amb altres centres d’art locals, estatals i internacionals o l’experiència en la coordinació d’activitats amb agents del sector cultural o privat han passat a ser criteris de selecció. Pel que fa a la resta de requisits per optar a la plaça de direcció d’Es Baluard, és necessari disposar d’una titulació superior universitària o equivalent, a més d’acreditar una trajectòria professional i experiència significativa en la direcció, programació i/o gestió de museus, centres d’art o espais culturals, a més de tenir coneixements sòlids en arts visuals, cultura, pensament i pràctiques artístiques contemporànies. 

També canvia la retribució, que passa de 60.000 euros bruts anuals a 75.000, amb un increment d'un 25%. Una altra de les diferències respecte del concurs de 2019 fa referència a les funcions de caràcter administratiu: a l’actual concurs ha desaparegut el setè punt d’aquesta àrea, que feia referència a “observar i fer complir al centre les disposicions legals rectores dels museus de les Illes Balears”. El termini per presentar candidatures té una durada de 35 dies hàbils a partir de l’endemà de la publicació de la convocatòria i, per tant, estarà obert fins dia 6 de febrer. Pel que fa als membres de la Comissió Avaluadora, els seus noms es donaran a conèixer abans que finalitzi el termini de presentació de candidatures. 

stats