Cultura 11/06/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Micah P. Hinson

Micah P. Hinson

Gira ‘Petjades’

A Micah P. Hinson li agrada Mallorca; i, especialment, la Part Forana. O això sembla: el nord-americà va ser a Muro l’any 2017 i a Alcúdia el 2018. Ara està rodant per l’illa amb una gira que també el durà a Menorca. Es tracta del cicle Petjades, una gira de nou concerts entre Mallorca i Menorca que exemplificarà el vessant més ecològic de SonsDeNit, el festival de la promotora Fonart. El cantautor repassarà la seva trajectòria musical, però se centrarà especialment en els darrers discs, amb els quals se sent més representat i còmode, segons ha explicat en algunes entrevistes. Sonaran, per tant, temes de Presents The Holy Strangers, però també When I Shoot At You With Arrows, I Will Shoot You To Destroy You. Toqui el que toqui, segur que no deixarà ningú indiferent.

Església de la Mare de Déu del Carme (plaça de Miquel Capllonch, Pollença). Dissabte, 12 de juny, a les 20 h. 5 euros.

TEATRE

‘Jordiet contraataca’

Pot de plom

Xavi Castillo recupera un dels primers monòlegs de la companyia Pot de Plom. Aquell text presentava alguns personatges que, anys després, s’han convertit en clàssics de la companyia. És el cas del Capità Moro d’Alcoi, Maribel, la pescatera de Mercadona o l’home misteriós. Aquest nou espectacle, titulat Jordiet contraataca, vol donar continuïtat a l’estil del text iniciàtic i a alguns dels personatges del monòleg anterior de Pot de Plom Teatre, Pànic al Centenari, representat des de finals del 1995 per tot arreu del País Valencià. No és cap secret la fórmula que es fa servir: un sol actor, fent molts de personatges, explica una història –plena de bèsties radioactives, marcians, científics mig tocats, entre d’altres perles.

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 40). Dissabte, 12 de juny, a les 20 hores, i diumenge, a les 19 h. Entre 14 i 18 euros.

‘Clitemnestra’

Agustí Villaronga

Clitemnestra, la casa dels noms és una obra que duu a l’escenari la part més cruel i fosca de la vida, amb infidelitats i assassinats. Dirigida i adaptada per Agustí Villaronga, l’obra de teatre es basa en l’obra La casa dels noms, de Colm Tóibín. Clitemnestra, de fet, és un personatge de la literatura clàssica grega; la dona d’Agamèmnon i també la mare de tres fills: Electra, Ifigènia i Orestres. Agamèmnon sacrifica la seva filla, Ifigènia, com a ofrena als déus. La mare, Clitemnestra –interpretada per Núria Prims– cerca rabiosament venjar-ne aquesta mort. Si bé la tradició occidental concep Clitemnestra com la representació de la maldat, Tóibín aporta una nova sensibilitat per apropar el dolor d’aquesta dona i mostra la part més humana del personatge. Una estela que ha volgut continuar Agustí Villaronga.

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 12 de juny, a les 20 hores. Entrades a 10 euros.

‘Paradís’

Sergio Baos

Continua la gira de Paradís, una obra contada per les quatre veus protagonistes del relat: Joana, el cap pensant del pla; Sebastià, el capellà víctima a priori d’aquesta estratègia; Pepe, la mà executora, i Kevin, el fill de Joana i Pepe i objecte principal del pla. Sense ell res no és possible, tot i que no sap ben bé com ha arribat a trobar-se en el centre de la història. Tanmateix, Paradís és una història contada per un sol actor que desenvoluparà els quatre personatges que van relatant aquesta història còmica des de quatre punts de vista diferents. L’autor del relat i intèrpret és Sergio Baos, mentre que Xavi Núñez s’encarrega de la direcció.

Teatre Principal (carrer de la Riera, 2. Palma). Dissabte, dia 12 de juny, i diumenge, dia 13, a les 19 hores. 20 euros.

‘Joana E.’

Salvatge Produccions

Interpretada per Catalina Florit, Francesca Vadell i Toni-Lluís Reyes –aquest darrer també n’ha fet la dramatúrgia–, Joana E. és una peça teatral que beu directament de la novel·la homònima de Maria Antònia Oliver. La protagonista és una al·lota que sempre ha viscut tranquil·la, en una família plena d’amor, però malauradament els seus pares moren en un accident de trànsit. És aleshores que s’ha d’enfrontar a problemes i preocupacions que fins ara desconeixia. La peça ofereix una visió de l’empoderament de la dona des de l’època més convulsa del segle XX.

Teatre de Manacor (avinguda del Parc, s/n). Dissabte, dia 12 de juny, a les 19 h. 11 euros. 

MÚSICA

Arnau Griso

‘Revolución bananera’

El cinquè concert de l’edició primaveral del festival Géiser arriba carregada de bones vibracions amb Arnau Griso. Els músics Arnau Blanch i Eric Griso són els membres del duet, i Revolución bananera és el seu darrer àlbum. Un disc que és també un manifest, una reivindicació de “l’absurd i la llibertat respectuosa”. En aquesta cita també hi tocarà Salvatge Cor.

Son Amar (carretera de Palma-Sóller, km 10). Dissabte, 12 de juny, a les 18 hores. A partir de 22 euros.

Sol Negre

‘Mirando il cielo’

El músic i intèrpret Ferran Pisà i la cantant Soledad Cardoso, que junts són Sol Negre, són els protagonistes del tercer concert del cicle de música clàssica Albercords de sa Pobla. En aquesta ocasió, el grup oferirà una actuació focalitzada en la música vocal de mitjan segle XVIII. El títol del concert és Mirando il cielo. Els intèrprets intercalaran explicacions i comentaris durant l’actuació per explicar les peces.

Sa Congregació (carrer del Rosari, 25). Dissabte, 12 de juny, a les 19 hores. 5 euros.

‘Matilde Escalas’

Euroclàssics

La musicòloga Eugènia Gallego, dels estudis Casmusic, s’ha encarregat de produir el disc que recupera el llegat musical de l’oblidada compositora mallorquina Matilde Escalas (1870 – 1936). Per retre-li homenatge, la productora Euroclàssics fa una gira per donar a conèixer aquesta música. El tenor José Manuel Sánchez i el pianista Francesc Blanco interpretaran les obres d’Escalas.

Centre de Cultura de Sa Nostra (carrer de la Concepció, 12. Palma). Dissabte 12 a les 18 hores. Entre 5 i 10 euros.

stats