Cultura 14/05/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, música i altres espectacles a l'agenda de l'ARA Balears

4 min
Imatge promocional de 'Unexploted Bomb'.

‘Unexploted Bomb’

Perfect Fatal Error

Elena Lalucat (Esporles, 1991), ballarina formada en dansa contemporània a Palma, Barcelona i Londres, presenta Unexploted Bomb, una proposta ambiciosa i innovadora que mescla diferents disciplines, com la dansa improvisada i el teatre de text. Segons explica la creadora, la peça no té un rerefons, una història amagada per descobrir, sinó que neix de l’interès a fer feina amb una metodologia concreta. És una recerca, una investigació. L’objectiu era crear un espectacle que permetés la improvisació en directe, però que a la vegada fos una peça acabada. Unexploted Bomb està codirigida per Clàudia Mirambell Adroher i la intèrpret Elena Lalucat; de la dramatúrgia se n’ha encarregat Carlota Grau Bagès. Sandra Monfort Oliver ha fet la música, i és qui la interpreta en directe. 

Teatre Principal de Palma (carrer de la Riera, 2). Dissabte, dia 15 de maig, a les 19 hores. Diumenge a les 18 h. 20 euros. 

MÚSICA

Mariona Forteza

‘Llum profunda’

La periodista i cantant Mariona Forteza presenta a Palma Llum profunda, el seu darrer espectacle musical, definit també com un reportatge radiofònic damunt un escenari. La intèrpret teixeix un recorregut musical i teatralitzat per explicar la trobada entre el beatle George Harrison i Joan Mascaró. 

Teatre Municipal Mar i Terra (c. de Sant Magí, 89-91. Palma). Dissabte, 15 de maig, a les 19 hores. 10 euros anticipada, 12 a taquilla. 

Guiem Soldevila

‘Metaphora’

Guiem Soldevila és un menorquí instrospectiu, de sensibilitat aguda. El seu darrer treball, Metaphora (Satélite K, 2021), és possiblement el que està més connectat amb l’entorn i els problemes actuals. El presentarà acompanyat d’amics i familiars a l’illa que el va veure néixer. 

Teatre del Born (plaça del Born, s/n. Ciutadella de Menorca). Dissabte, 15 de maig, a les 20 hores. A partir de 9 euros. 

Qanarusa

‘Volandera’

De la unió de joves membres d’Es Jonc (veterana agrupació de ball de bot), membres d’Es Capoll Llarg (associació de xeremiers de Sencelles) i altres del grup de versions Volvox en va sorgir Qanarusa l’any 2012, quan va arrancar el projecte, amb la voluntat d’experimentar amb les músiques populars ballables. Les composicions tenen influències del jazz, el flamenc i la música sud-americana, entre d’altres. Florit Salas fa sonar les flautes, el flabiol, les xeremies i s’encarrega, també, dels vents sintetitzats; Maria Salas és la veu solista; Margalida Vicens també hi posa veu i toca la guitarra; Pere Llabrés toca el baix; Toni Ramis, els teclats; i Sebastià Llabrés és qui toca les percussions, tot i que també hi posa veu. Ara presenten el seu darrer treball, Volandera, amb 15 peces pròpies i el recull d’una cançó popular transmesa fins avui via oral. La música s’ha enregistrat a Ona Estudis, de Miquel Brunet.  

Plaça de Can Bril (Sencelles). Dissabte, 15 de maig, a les 19.30 hores. Aforament limitat (per ordre d’arribada). Entrada lliure. 

ALTRES

‘Metapoètic’

Josep Vallribera

El lleidatà Josep Vallribera (Juneda, 1937) és un artista plàstic multidisciplinari que va instal·lar-se a Eivissa amb la seva família. Va viatjar molt per Europa i començà a aprendre fotografia i experimentar. Viu des del 1998 a la Pobla de Benifassà, però el seu lligam amb Eivissa sempre s’ha mantingut encès. De fet, hi ha exposat assíduament els darrers vint anys. Ara arriba una mostra d’aquest artista total a Mallorca, en què es podrà veure la seva feina en camps com la pintura, la fotografia i la poesia visual. El títol de la mostra és Metapoètic

Casal de Cultura Can Gelabert (carrer de la Portella, s/n. Binissalem). Dissabte, 15 de maig, de 10 a 13 hores. Es podrà veure fins dia 29 de juny, de dilluns a divendres de 15.30 a 21 hores i dissabtes de 10 a 13 hores. Entrada lliure. 

‘Aürt’

Des-equilibrats

Jordi Aspa, reconegut director de circ, dirigeix aquesta proposta de circ lliure que interpreten Antonio Rosselló i Coloma Roig, de la companya Des-equilibrats, que va néixer l’any 2013. La composició musical i l’espai musical els firma Joana Gomila. A priori, els elements són perfectes per fer màgia. Combatre la rutina i despertar la curiositat és un dels objectius d’aquest espectacle, on no falten les històries, les acrobàcies i els balls.

Teatre Municipal Xesc Forteza (pl. de Miquel Maura, s/n. Palma). Dissabte, 15 de maig, a partir de les 20 hores. Diumenge, dia 16, a les 19 hores. 10 euros anticipada, 12 a taquilla. 

‘Galejar’

Unaiuna

La companyia de dansa Unaiuna presenta Galejar, una peça que viatja cap a la Mallorca rural de segles enrere, una recerca de la vinculació entre terra, veu i treball. Amb direcció de Xavier Martínez i dramatúrgia de Joan Tomàs Martínez, a l’escenari hi seran Marina Fullana, Rosa Serra Torrens, Laura Lliteras i Gypsy Nel·lo.  

Teatre del Mar (carrer de Llucmajor, 90. Palma). Dissabte, 15 de maig, a les 20 hores. Diumenge, dia 16, a les 19 hores. 15 euros.

Jam de dibuix

Lucila Tatiana

L’artista resident a Casa Planas Lucila Tatiana organitza de nou les Jam de dibuix. Són sessions creatives de dibuix, en les quals tots els artistes interessats han de dur el seu material per dibuixar. Hi haurà una model en viu i també música per tal de crear un ambient distès, animat i còmode per a tothom. Comencen aquest divendres, 21 de maig, des de les 19 fins a les 21.30 hores. Recorden que l’aforament és limitat. Podeu contactar amb l’artista per reservar la vostra plaça a lucila.t.chacon@gmail.com 

Casa Planas (avinguda Sant Ferran, 21. Palma). Divendres, 21 de maig, des de les 19 fins a les 21.30 hores. Per reservar plaça, és necessari escriure al següent correu electrònic: lucila.t.chacon@gmail.com. La inscripció costa 8 euros. 

stats