Cultura 09/04/2021

Us proposam diferents plans culturals per als pròxims dies

Teatre, dansa i música a l'agenda cultural de l'ARA Balears

4 min
Nua, d'Ann Perelló

‘Nua’

Ann Perelló

L’actriu Ann Perelló s’enfrontarà sola a l’escenari amb els seus fantasmes i ombres del passat. Nua. Radiografia d’un trastorn narra com es viu en primera persona un trastorn d’alimentació;i ho fa amb cruesa, sense filtres i sense embuts, tota una declaració d’intencions per tractar un tema que sovint és tabú i pocs saben com abordar. Parla, també, de tot l’entramat de pressions estètiques, judicis i ideals de bellesa que imposa la societat. El trastorn, diu l’actriu, “va impregnant cada cèl·lula del teu cos i es converteix en una veu que et posseeix”. Però també és un text amb certa llum, que explica que de la foscor se’n surt. Ann Perelló i Andrea Ros han escrit el text, i Marta Aran s’encarrega de la direcció. És una coproducció del teatre Principal de Palma, espai on arribarà a partir de divendres, dia 16 d’abril. 

Auditori d’Alcúdia (plaça de la Porta de Mallorca, 3). Dissabte, 10 d’abril, a les 19 hores. 10 euros. 

TEATRE

‘L’home del vol vertical’ i ‘Cometagiroavió’

Pere de Son Gall

El Teatre del Mar ha programat un cap de setmana dedicat a Pere de Son Gall, un llucmajorer que creà una màquina voladora. Així, s’hi podrà veure L’home del vol vertical, una obra que neix arran de la lectura del llibre El precursor llucmajorer de l’helicòpter. Pere Sastre Obrador, de Son Gall (1985-1965), escrit per l’investigador Joan Salvà i Caldés. Els intèrprets Joan Gomila, Xesca Forteza i Joan Aguiló pujaran a l’escenari, dirigits per Frederic Roda, per presentar aquesta funció que explica la història de Pere de Son Gall, un home de cervell privilegiat que creà el cometagiroavió. Després de la funció parlaran sobre aquesta figura Joan Salvà i Caldés i Frederic Roda. És una producció de La Fornal d’Espectacles. La peça Cometagiroavió també és una obra de teatre relacionada amb la figura de Pere de Son Gall. És una proposta de Centimets Teatre. A l’escenari, interpretant els personatges, hi seran les actrius Irene Soler i Xisca Puigserver. Aquesta funció, dirigida per Pau Cirer, beu directament del llibre de Sebastià Alzamora Miracle a Llucmajor.

Teatre del Mar (Llucmajor, 90. Palma). L’home del vol vertical: dissabte, 10 d’abril, a les 19.30 h. 15 euros. Cometagiroavió: diumenge, 11 d’abril, a les 12 h. 8 euros. 

‘Coloma’

Entremars

Marina Collado interpreta Coloma, una peça ambientada a Mallorca durant els darrers anys del franquisme i fins a principi del segle XXI. De la transició al boom turístic, el personatge ofereix a l’espectador una mirada de l’evolució de tota una generació illenca. 

Teatre Principal (Riera, 2. Palma). Dissabte i diumenge a les 18 h. 15 euros.  

‘Tirant’

Institut Valencià de la Cultura

Un dels grans clàssics de la literatura catalana arriba a Palma aquest cap de setmana: Tirant, de Joanot Martorell,una coproducció de l’Institut Valencià de Cultura i la Compañía Nacional de Teatro Clásico. La peça s’allunya, però, de muntatges clàssics i aposta per la paraula i el teatre físic. 

Teatre Principal (Riera, 2. Palma). Dissabte, 10 d’abril, a les 19 hores; diumenge, dia 11, a les 12. Entre 8 i 12 euros. 

‘Smiley, després de l’amor’

La Brutal

El públic que s’emocionà veient com naixia l’amor entre Àlex i Bruno a l’obra de Guillem Clua Smiley té l’oportunitat de retrobar-s’hi a Manacor. Com és, sis anys després, la seva relació?Continuen junts? Tenen altres parelles? Ramon Pujol i Albert Triola són els actors que posaran veu a la nova vida d’Àlex i Bruno –ja ho van fer en l’anterior obra–. Ara reflexionen, des de la distància i la maduresa, sobre el mite de l’amor romàntic, les diferents maneres que hi ha d’estimar i les infinites formes que té l’amor; que sempre hi és, tot i transformar-se.  

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dia 11 d’abril a les 19 h. 17 euros.  

MÚSICA

Lluís Cabot

‘Fernanda’

El cantant del grup pop mallorquí Da Souza presenta el segon treball en solitari en el marc del festival Barnasants. El cantautor Lluís Cabot va escriure les cançons durant el confinament més dur dels mesos de març, abril i maig de l’any passat. Així va sorgir Fernanda (Bankrobber, 2020). El músic està immers en la gira de presentació d’aquest disc, que ja ha arribat a diversos indrets de les Balears i també de Catalunya. 

Teatre del Born (plaça del Born, s/n. Ciutadella) Dissabte, 10 d’abril, a les 20 hores. Entre 9 i 12 euros. 

Sergej Krylov

Orquestra Simfònica

El violinista rus Sergej Krylov serà solista del catorzè concert de la temporada de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears. Interpretarà el Concert per a violí de Mendelssohn i la Simfonia núm. 4 de Schumann. El director de la Simfònica, Pablo Mielgo, dirigirà els músics. 

Auditori de Manacor (passeig del Ferrocarril, s/n). Dissabte a les 19.30 h. 15 euros. 

Concert de primavera

Banda Simfònica d’Eivissa

Miguel Ángel Aguiló dirigirà la Banda Simfònica Ciutat d’Eivissa en aquest concert de primavera. Entre altes peces, els músics interpretaran Abracadabra, que van gravar al febrer;el Concert per a Banda del compositor Frank Ticheli i la banda sonora del film Com ensinistrar un drac. 

Can Ventosa (av. d’Ignasi Wallis, 26. Eivissa). Diumenge 11 d’abril a les 12 h. Gratuït. 

ALTRES

‘Lítica’

Euroclàssics

La novel·la Lítica, de Lucia Pietrelli, premi Lletra d’Or, s’ha convertit en un recital poètic i musical. Aquest espectacle, que té Mercè Sampietro de protagonista, és un projecte d’Euroclàssics. L’escriptora n’ha fet l’adaptació, i Toti Fuster n’és la directora escènica. Hi participen la soprano Margarita Rodríguez i la pianista Maria Victoria Cortes. 

Centre Cultural Sa Nostra (Concepció, 12. Palma). Dia 10 d’abril a les 18 h. 18 euros.

stats