Art
Cultura 09/03/2018

La Universitat de Barcelona exposarà un mural en memòria de les víctimes de l'Holocaust

El grafit, de grans dimensions, es podrà veure a l'Edifici Històric del 13 al 22 de març

Ara
2 min
La Universitat de Barcelona exposa un mural en memòria de les víctimes de l'Holocaust nazi

BarcelonaL'Edifici Històric de la Universitat de Barcelona exposarà del 13 al 22 de març el mural 'En memòria de les víctimes de l'Holocaust', un grafit de grans dimensions signat per l'artista urbà Roc Blackblock, en homenatge i dedicat als deportats als camps de concentració nazis.

Roc Blackblock va realitzar l'obra en directe a la plaça del Rei entre els dies 23 i 25 de gener, amb la col·laboració de 12 alumnes de batxillerat artístic de l'Institut Moisès Broggi. Prèviament, els alumnes havien participat en una sessió informativa sobre l'Holocaust i l'art memorial a l'espai públic, impartida per l'historiador i director de l'EUROM, Jordi Guixé, i pel mateix artista. El mural es va inaugurar al Museu d'Història de Barcelona el 27 de gener amb motiu del Dia Internacional de Commemoració en Memòria de les Víctimes de l'Holocaust.

La inspiració de l'obra i la seva presentació oficial

L'obra està inspirada en la novel·la gràfica 'Maus', d'Art Spiegelman. Va ser concebuda com una obra itinerant, amb la preocupació de transmetre la memòria del genocidi nazi a les noves generacions. El grafit utilitza una barreja d'elements icònics, artístics, testimonials i documentals per il·lustrar la multiplicitat de víctimes del genocidi. Alhora, recorda els republicans espanyols deportats als camps de concentració nazis durant el franquisme.

L'obra es presentarà a la Universitat de Barcelona el dimarts 13 de març a les set de la tarda en un acte obert al públic. Hi participaran la vicerectora d'igualtat i acció social de la Universitat de Barcelona, Maite Vilalta, i el vicerector d'arts, cultura i patrimoni de la mateixa universitat, Salvador García. També hi intervindran el director del projecte, Jordi Guixé; la comissària de l'exposició i professora de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona, Núria Ricart; l'artista responsable de la creació i execució del mural, Roc Blackblock, i la professora de l'Institut Moisès Broggi Fanny Figueres.

stats