Cultura 02/06/2022

Sofía Comas inicia la seva ruta de concerts per Mallorca de la mà de Sons de Nit

La gira, que es farà en horari diürn per tal d'estalviar energia, també passarà per Maó

ARA Balears
2 min
Sofía Comas, durant un concert.

PalmaLa Fundació Miró de Palma va ser el primer lloc a sentir la veu de Sofía Comas entonar les seves cançons. El concert de dimecres va ser el primer de fins a set actuacions que l'artista d'origen espanyol i canadenc té programades a Mallorca, amb una sortida fins a Maó (Menorca). El públic palmesà va poder gaudir en primícia de la nova cançó de la cantant, La tormenta.

La cantant arriba amb el disc El verano será eterno, publicat el 2020, en què traça una història que neix des del dolor més profund: la mort del seu pare. Canta al dolor a través del pop i pinzellades electròniques.

Així aquest dijous la gira continuarà a l'església del port de Pollença, seguirà a Es Claustre de Maó (divendres) i el cap de setmana passarà per Muro (dissabte), Llucmajor (diumenge), Porreres (dilluns) i Projecte Home (concert privat). Tots els concerts són a les 20 hores amb un preu únic de 5 euros. La recaptació de les entrades es donarà als bancs d'aliments que hi ha als sis municipis.

Aquesta gira està emmarcada dins el projecte Petjades Sons de Nit, la marca d'una sèrie de set concerts del programa de la productora Fonart, protagonitzats enguany l'artista Sofia Comas. L'any passat el cantautor convidat fou Micah P. Hinson. 

La ruta de concerts està plantejada per fer un exercici de sensibilització en relació amb la necessitat de controlar i reduir "la nostra empremta de carboni", expliquen des de Sons de Nit. Per això, les actuacions seran en horari diürn, a les 20 h, per tal d'estalviar energia. A més, les artistes (Sofia Comas i la seva teclista, Greta Ch'aska Rocchi) es mouran en vehicle elèctric. Més enllà de la petjada ecològica, els concerts són solidaris: la recaptació de la venda d'entrades serà un donatiu destinat a diferents entitats, bancs d'aliments i ONG locals. Encara més: la campanya La Cultura Alimenta crida al públic a ser solidari i contribuir a la recollida d'aliments.

stats