Cultura 28/05/2018

Quim Torra publica un llibre sobre Catalunya vista des de Suïssa, on va viure dos anys

'El quadern suís' sorgeix de l'estada de l'actual president en aquell país del 2005 al 2007

Ara
1 min
Títol

BarcelonaProa publica el 7 de juny 'El quadern suís', el primer llibre de Quim Torra des que és president i que reuneix les seves vivències i reflexions arran de la seva estada a Suïssa, del 2005 al 2007, on va treballar en una companyia d'assegurances. Per això es tracta d'una crònica del país des de la distància, tant geogràfica com històrica.

El llibre mescla la mirada de Torra sobre Catalunya vista des de la distància i alhora pensaments que sorgeixen de la descoberta de la cultura, la societat i el paisatge de la confederació alpina. Segons l'editorial, "el resultat és un llibre on conviuen observacions sobre la política catalana del segle XX amb la visió de la Jungfrau mig tapada per la boira, l'evocació de Mercè Rodoreda en el seu exili de prop de vint anys a Ginebra, la proposta d’una obra de Ramon Llull com a manual per a les escoles de negocis, l'elogi de la convivència de quatre llengües en igualtat i respecte, la narració de les llegendes del llac de Constança, el record dels viatgers Gaziel, Eugeni Xammar, Josep Pla...".

Quim Torra és l'actual president de la Generalitat de Catalunya però abans va ser editor (l'any 2008 va fundar l'editorial A Contra Vent) i ha escrit diversos llibres, entre els quals destaquem 'Periodisme? Permetin! La vida i els articles d’Eugeni Xammar' (2008), 'Viatge involuntari a la Catalunya impossible' (premi Carles Rahola d’assaig 2009), 'Honorables. Cartes a la pàtria perduda' (2011) i 'Muriel Casals o la revolució dels somriures' (2016).

stats