Cultura 31/03/2021

El professor acomiadat del Conservatori acusat de corrupció declara a Fiscalia

Rodrigo Pérez Vila confessa que és l'autor d'un frau de desenes de milers d'euros públics

1 min
El Conservatori Superior de Música de les Balears

Rodrigo Pérez Vila, el professor acomiadat del Conservatori acusat de corrupció, ha declarat a Fiscalia aquesta setmana, segons ha pogut confirmar l'ARA Balears. El Diari de Mallorca i l'Última Hora han publicat aquest horabaixa que Vila s'havia lliurat a la prefectura de la Policia Nacional, on hauria confessat que és l'autor d'un frau que suma desenes de milers d'euros públics. Fonts de la Policia Nacional, per la seva banda, desmenteixen que Vila s'hagi personat a cap comissaria, tot i que no volen afegir res més sobre si ha declarat o on ho ha fet.

Educació va informar de l'acomiadament de Pérez Vila fa dues setmanes. Dies després, el director de l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), Mateu Malondra, va explicar que havia detectat a l'octubre possibles "irregularitats" en la justificació d'un paquet d'expedients de subvencions del 2020, tots ells vinculats amb una mateixa persona. Fonts del Conservatori Superior de Música van explicar a l'ARA Balears que aquests fets podrien estar relacionats amb l'acomiadament del professor.

L'IEB va veure que les justificacions de les subvencions que havien rebut les associacions vinculades a Pérez Vila "no quadraven", i va enviar tota la informació i la documentació a l'Advocacia de la Comunitat. La Policia Nacional s'encarrega de la investigació del cas. Aquest diari va poder comprovar que una entitat encapçalada per Pérez Vila va cobrar subvencions de l'IEB durant l'any passat i anys anteriors per quantitats que superen les desenes de milers d'euros.

stats